MANJE PREKRŠAJA TOKOM OKTOBRA Objavljeni podaci PU Šabac
Foto: Kurir/T.Ilić

MANJE PREKRŠAJA TOKOM OKTOBRA Objavljeni podaci PU Šabac

Crna Hronika -

Tokom minulog meseca na području Policijske uprave (PU) Šabac, kojoj pripada i Policijska stanica u Loznici, ukupan broj krivičnih dela bio je za oko 30 odsto manji u odnosu na oktobar prošle godine.

Prema podacima saopštenim danas iz PU Šabac, u oblasti javnog reda i mira evidentirano je 46 prekršaja, što je za 28 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

U oktobru su podnete dve krivične prijave za krivično delo teška i jedna za laka telesna povreda, dve za razbojništvo u saizvršilaštvu, šest za krađe i sedamnaest krivičnih prijava za krivično delo teška krađa.

Pripadnici šabačke PU u Šapcu u istom mesecu podneli su i tridesetosam krivičnih prijava za narkotike, osam za krivična dela iz oblasti privrednog i pet iz oblasti ekološkog kriminala.

U oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirano je 96 saobraćajnih nezgoda. Nastradala su tri lica, što je za dva manje u odnosu na oktobar 2022. godine, dok je povrede zadobilo 60 osoba.

Merama pojačane kontrole otkriven je 4.031 prekršaj u ovoj oblasti, a najčešće evidentirani su neprilagođena brzina, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i korišćenje telefona tokom vožnje. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 223 vozača, a policija je sankcionisala i deset onih koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je u oktobru pronašla i prevezla u prihvatne centre 20 migranata prema kojima su preduzeli zakonom predviđene mere i radnje, saopštavaju iz PU Šabac.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track