OTKRIVAMO KO SU MUŽ I ŽENA UHAPŠENI ZBOG NAPADA NA KOSMAJCE Džesika je državljanka Australije, Dušan bio poznat kao Duca sa Olimpa
Foto: Dragana Udovičić, Kurir, MUP Srbije

bombe na zvezdari

OTKRIVAMO KO SU MUŽ I ŽENA UHAPŠENI ZBOG NAPADA NA KOSMAJCE Džesika je državljanka Australije, Dušan bio poznat kao Duca sa Olimpa

Crna Hronika -

Nakon što su juče uhapšeni supružnici Džesika R. T. (39) i Dušan Krstić Duca (59) zbog sumnje da su bacili bombe na dve kuće na Zvezdari u vlasništvu porodice pokojnog biznismena Dragoslava Kosmajca, isplivali su novi detalji o nemilim događajima.

Kako Kurir nezvanično saznaje, navodno pozadina napada na Kosmajce je osveta zbog ubistva i pokušaja ubistva iz devedesetih godina.

- Uhapšeni Krstić je devedesetih bio poznat na Zvezdari. Zvali su ga Duca sa Olimpa. Družio se sa Goranom Marjanovićem, zvanim Goksi bombaš, i sa Aleksandarom Kneževićem Kneletom, žestokim momcima iz devdesetih - kaže naš izvor.

Podsetimo, Goksi Bombaš je ubijen 1995. u kafiću na Olipmu, a Knele je likvidiran 1992. godine u hoetlu "Hajat" u Beogradu.

Ranije su mediji pisali da je i sam Dušan Krstić Duca bio na meti, a kako su navodili on je ranije, neko vreme bio u Australiji, navodno u tamošnjem zatvoru.

- Žena koja je uhapšena sa Krstićem zbog sumnje da su bacili bombe na kuće porodice Kosmajac, državljanka je Australije - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, uhapšeni supružnici, sumnjiče se da su pre nedelju dana bacili bombu u dvoriste Lazara Kosmajca, sina pokojnog biznismena, u Žabljačkoj ulici.

- Osumnjičeni su najpre bacili eksplozivnu napravu u dvorište kuće Kosmajaca u Žabljačkoj ulici. Pošto ta naprava nije eksplodirala, došli su opet i bacili u dvorište još jednu eksplozivnu napravu. Međutim, tada su pogrešili i ta bomba je završila u dvorištu komšijske kuće Kosmajaca u Žabljačkoj. Pošto je ona eksplodirala, pozvana je policija, a onda je baštovan Kosmajaca pronašao u dvorištu i prethodno neeksplodiranu bombu - objašnjava nam izvor.

Još jedna paklena naprava bačena je u dvorište kuće Milice Kosmajac, ćerke pokojnog Dragoslava, u Ulici Milana Rakića. Ni ta bomba nije eksplodirala.

- Nakon što je Kontradiviziona ekipa MUP Srbije bezbedno uklonila napravu, uzete su izjave od ukućana. Brzom i efikasnom akcijom policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu juče su uhapšeni supružnici Džesika R. T. (39) i Dušan Krstić.

- Njima su lisice stavljene u jednom selu u okolini Ljiga - dodaje izvor.

Kako smo već objavili, Krstić je navodno posle hapšenja tvrdio i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš, koje se dogodilo 1995. godine.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:07

U dvorište pokojnog Dragoslava Kosmajca sinoć je bačena bomba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track