EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Ovako izgledaju vozovi posle sudara kod Odžaka (FOTO)
Foto: Kurir/M.V.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Ovako izgledaju vozovi posle sudara kod Odžaka (FOTO)

Crna Hronika -

U kasnim popodnevnim satima, oko 18.47 časova, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, putnički voz naleteo je na zadnji deo teretnog voza. Tom prilikom povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame.

I putnički i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

1 / 4 Foto: Kurir/M.V.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koju čine ekipe kompanija „Srbijavoz“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah su se uputile na mesto nezgode i prema prvim informacijama uzrok nezgode je ljudski faktor. Istraga je u toku kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar.

Osim Železničke komisije, na mesto sudara odmah su stigli i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć koja je povređene putnike i mašinovođe u najkraćem roku prevezla u dežurnu zdravstvenu ustanovu u Odžacima u kojima su zbrinuti i gde su dobili neophodnu negu.

„Srbijavoz“ naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije, i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale.

Kurir.rs

Bonus video:

01:02

Teretni voz između Kine i Evrope podstiče trgovinu sa zemljama Centralne Azije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track