KRIO SE POD LAŽNIM IMENOM 13 GODINA: U Zvorniku uhapšen Srbin za kojim je 2010. raspisana međunarodna poternica, evo kako je pao
Foto: Shutterstock

razotkriven

KRIO SE POD LAŽNIM IMENOM 13 GODINA: U Zvorniku uhapšen Srbin za kojim je 2010. raspisana međunarodna poternica, evo kako je pao

Crna Hronika -

Policija u Zvorniku uhapsila je državljanina Srbije koji se punih 13 godina krio od istražnih organa pod lažnim identitetom! Njemu je određen jednomesečni pritvor, a uhapšen je kada je 14. novembra pokušao da putem hitnog postupka izradi pasoš u Policijskoj Upravi Zvornik.

"PU Zvornik je uhapsila muškarca, koji je koristio lični dokument sa izmenjenim identitetom, kada je pokušao da stupi u proceduru izrade hitnog pasoša. Sumnjiči se za krađu identiteta, odnosno, da je pribavio lična dokumenta na ime druge osobe", navode u PU Zvornik.

Precizira se da je u pitanju kriminalac za kojim je 2010. raspisana međunarodna poternica zbog organizovanog kriminala u vezi sa trgovinom droge:

"Postupak utvrđivanja stvarnog identiteta je u toku. Osumnjičeni, koji se predstavlja kao S. K. iz Srbije, je posle kriminalističke obrade predat u nadležnost tužilaštva uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima".

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina saopštilo je da je zatražilo pritvor za osumnjičenog "neutvrđenog identiteta, koji se predstavlja kao S. K":

"U pitanju je osoba koja je početkom ove godine pribavila lažna dokumenta pod identitetom S. K., te se tereti za falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu mogao pobeći, ali i ponoviti krivično delo".

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track