"LAURA" NIJE DOBILA PODRŠKU KOLEGA: Tvrdila da je borac protiv korupcije, a krši Ustav političkim delovanjem
Više javno tužilaštvo u Beogradu, Foto: Petar Aleksić

više javno tužilaštvo u beogradu

"LAURA" NIJE DOBILA PODRŠKU KOLEGA: Tvrdila da je borac protiv korupcije, a krši Ustav političkim delovanjem

Crna Hronika -

Jasmina Paunović, tužiteljka u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu (VJT) ostala je danas bez podrške kolega tužilaca da bude član Komisije za ocenu kandidata iz osnovnih tužilaštava za izbore u VJT u Beogradu, saznaje Kurir.

Paunović je, podsetimo, javnosti postala poznata kada su joj opozicioni lideri dali nadimak "Laura" pošto je u pojedinim medijima pokušala da diskredituje tužilaštvo i njenog rukovodioca, nezadovoljna premeštanjem na novo radno mesto. U izjavama je tvrdila i da ima podršku kolega, međutim, to se danas nije potvrdilo.

- Njene kolege su joj uskratile neophodnu podršku, budući da je manje od trećine njih bilo za članstvo Paunovićke u komisiji. Za članove komisije izabrani su zamenik glavnog tužioca Miodrag Marković, zamenik glavnog javnog tužioca Brankica Marić, kao i javna tužiteljka Mirjana Jovanović. Inače Paunovićka se mesecima unazad u javnosti lažno predstavlja kao "borac" za borbu protiv korupcije, tvrdeci da ima veliku podršku kolega, što očigledno nije slučaj - kaže sagovornik Kurira.

On podsetća i da je Jasmina Paunović jedna od potpisnica "Proglasa", zajedno sa sudijom Miodragom Majićem. - Lažnoj "Lauri" i sudiji Majiću bi trebalo da bude poznato da je sudijama i tužiocima Ustavom i zakonima zabranjeno političko delovanje - zaključuje sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track