KO JE KAVČANIN UHAPŠEN U FRANCUSKOJ: Bio je blizak BELIVUKOV saradnik, a osumnjičen je za ubistvo Kapetana!
Foto: EPA

akcija francuske policije

KO JE KAVČANIN UHAPŠEN U FRANCUSKOJ: Bio je blizak BELIVUKOV saradnik, a osumnjičen je za ubistvo Kapetana!

Crna Hronika -

U Francuskoj je uhapšen Dragan Knežević (42) koji se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Podgorica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u operativnim evidencijama ovo lice je registrovano kao visoko-rangirani član jedne organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore. Prema nezvaničnim saznanjima, on se prema evidenciji policije dovodi u vezu sa kavačkim klanom.

Uhvaćeni begunac je blizak saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a sa njima je optužen i za ubistva Mila Radulovića zvanog Kapetan i još dve osobe.

Da podsetimo Radulović, inače pripadnik škaljarskog klana, je nakon skoro dvomesečnog mučenja, 21. decembra 2020. godine ugušenelektričnim produžnim kablom, a potom su njegovo telo odneli na Lovćen i spalili na lomači.

Novljanin Vladimir Vučković u decembru 2020. godine odneo je na Lovćen automobilske gume i ćumur, pa zajedno sa Milošem Radonjićem pripremio lomaču na kojoj su, nakon likvidacije, spalili Radulovića zvanog Kapetan.

- D. K. se potražuje radi obezbeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podogorici, a na osnovu šest različitih naredbi toga Suda zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih dela teško ubistvo i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u narkotika - kazali su iz policije.

Iz Uprave policije kazali su da hapšenju Kneževića prethodila je saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i francuske policije.

Kurir.rs/Dan/24sedam

Bonus video:

01:51

SUĐENJE BELIVUKU NASTAVLJA SE U ČETVRTAK Novinar Kurir TV izneo detalje: Njegova sestra je rekla da NE ZNA NI KO JE BELIVUK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track