"MISLILI SMO DA ĆE UMRETI, RANJEN JE BLIZU SRCA" Detalji napada kod škole u Železniku: "Samo je jauknuo i pao dole..."
Foto: RINA

"MISLILI SMO DA ĆE UMRETI, RANJEN JE BLIZU SRCA" Detalji napada kod škole u Železniku: "Samo je jauknuo i pao dole..."

Crna Hronika -

U neposrednoj blizini Tehničke škole u beogradskom naselju Železnik,učenik ove obrazovne ustanove L. N. (17) je, posle krađe svađe i tuče, nožem ispod levog pazuha izbo druga iz razreda M. O. (16).

Napadač je pobegao, ali je ubrzo uhapšen, dok je ranjenog tinejdžera Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar. Njemu je ukazana medicinska pomoć, konstatovano je da ima teške telesne povrede, ali da, srećom, nije životno ugrožen. Privedeni L. N. će biti saslušan u Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje vodi istragu o ovom slučaju.

Šta je prethodilo tuči i ubadanju, odnosno koji je pravi motiv krvavog napada, još je nepoznanica. Prema prvim, nezvaničnim informacijama iz istrage, dvojica tinejdžera su se najpre sukobila verbalno stotinak metara ispred škole, u blizini mostića.

- Glasno su se svađali, pale su i psovke, ali ne znam zbog čega - rekao je jedan od učenika škole.

- Onda sam video da su se potukli, pa je napadač nekako gurnuo drugog dečaka do zidića. Onda je izvukao iz jakne nož, ubo ga i pobegao. Povređeni dečak je samo jauknuo i pao dole. Kao što vidite, krvi ima svuda... Mislili smo da će umreti, jer ranjen je blizu srca. Strašno, tim pre jer sam čuo da su bili dobri drugovi.

O incidentu su se oglasili i iz Tehničke škole, gde su u međuvremenu, časovi prekinuti i deca su prešla na onlajn nastavu.

- Pre početka nastave, na putu do škole, ali van školskog dvorišta, desio se incident u kojem su učestvovala dva učenika drugog razreda - rekao je Aleksandar Dragutinović, direktor Tehničke škole.

- Jedan učenik je oštrim predmetom povredio drugog. Odmah po saznanju, rukovodstvo škole je obavestilo Hitnu pomoć, roditelje učenika, predstavnike MUP i nadležne u Ministarstvu prosvete. Učeniku je ukazana prva pomoć u školi do dolaska ekipe Hitne pomoći, koja ga je odvezla u Urgentni centar. Prema poslednjim informacijama, njegovo stanje je stabilno.

Škola je odmah nakon incidenta sazvala Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, na kome će se sprovesti sve mere propisane Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

00:12

Krvi je bilo na sve strane, policija odmah ispraznila lokal: Član obezbeđenja noćnog kluba u Priboju izboden nožem, napadač i dalje u bekstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track