OSUĐEN DEDA (75) KOJI JE UDARIO NAĐU (11) U ZONI ŠKOLE U LEBANU! Dobio 8 godina zbog saobraćajke: Udario je otpozadi, pa pobegao
Foto: Printscreen/Društvene mreže, Privatna arhiva

apelacioni sud u nišu

OSUĐEN DEDA (75) KOJI JE UDARIO NAĐU (11) U ZONI ŠKOLE U LEBANU! Dobio 8 godina zbog saobraćajke: Udario je otpozadi, pa pobegao

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Nišu preinačio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Lebanu okrivljenom Aleksandru Miliću (75) iz okoline Lebana koji je u martu prošle godine u zoni škole otpozadi udario devojčicu Nađu Tasić (11), koja je nakon 11 dana od zadobijenih povreda preminula.

Naime, Osnovni sud u Lebanu je u junu Milića osudio na pet godina za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja, dok je pored toga dobio i godinu dana i šest meseci zbog nepružanja pomoći povređenoj. Niški Apelacioni sud ove nedelje doneo je odluku da se ta prvostepena presuda preinači i da mu se nakon uložene žalbe kazna poveća, i odlučeno je da se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

devojčica nađa tasić
devojčica nađa tasićfoto: Privatna arhiva

- Utvrđeno je da je Aleksandar Milić kobnog dana 15. marta 2022. u zoni škole gde je dozvoljena brzina kretanja 30 kilometara na sat vozio 45 na sat, kao i da je devojčicu Nađu Tasić iz istog mesta, kolima udario otpozadi dok se kretala van kolovoza. Nakon udarca izašao je iz vozila video kako nepomično leži u kanalu pored puta i pobegao sa mesta nesreće peške - kaže naš sagovornik šta se navodno, navodi u presudu Apelacionog suda u Nišu i dodaje:

- Sudsko veće Apelacionog suda u Nišu u obzir je uzelo i to da se okrivljeni Aleksandar Milić nijednom tokom postupka nije pokajao za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo dete. Takođe, tokom postupka je sve vreme negirao krivicu, gde je čak naveo i da je tada vozio 20 kilometara na čas. Naveo je i da je pre nesreće video grupu dece kako se igraju u dvorištu škole, a nakon 10 metara je udario dete koje je završilo sa tom igrom, što znači da je bio svestan da postoji opasnost da su deca na putu.

okrivljeni aleksandar milić
okrivljeni aleksandar milićfoto: Printscreen/Društvene mreže

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila 15. marta prošle godine u selu Šilovu u blizini škole nadomak Lebana, a devojčica je u Kliničkom centru Niš preminula 26. marta.

- Nađa Tasić je prilikom udarca zadobila teške telesne povrede i od tada se 11 dana nalazila u kritičnom stanju. Ona je imala nagnječenje mozga sa otokom i bila je u veštačkoj komi - podseća izvor i dodaje da se optuženi nakon što je pobegao sa mesta nesreće predomislio pa je nakon nekog vremena došao i sam se prijavio policiji.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

00:26

Dete ispalo iz autobusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track