POKUŠAJ UBISTVA U PRITVORU U USTANIČKOJ: Član Jotkine grupe zašiljenom četkicom napao Cunerovog kuma - EVO NA KOLIKO JE OSUĐEN
Foto: Ana Paunković

POKUŠAJ UBISTVA U PRITVORU U USTANIČKOJ: Član Jotkine grupe zašiljenom četkicom napao Cunerovog kuma - EVO NA KOLIKO JE OSUĐEN

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu prihvatio je žalbu tužilaštva i Stefanu Radulcu, navodnom pripadniku takozvane Jotkine grupe povećao kaznu na šest godina zatvora zbog pokušaja ubistva Miloša Đ. na šetalištu Posebne pritvorske jedinice u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Istovremeno, on je osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora pošto mu je u kaznu od šest godina, uračunata i ranije utvrđena kazna od godinu i šest meseci zatvora za drugo krivično delo.

- Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, kada se imaju u vidu olakšavajuće okolnosti, a u vezi sa otežavajućim okolnostima – da je okrivljeni ranije osuđivan, nije bilo mesta da se okrivljenom za krivično delo ubistvo u pokušaju ublaži kazna ispod zakonom propisanog minimuma i da mu sud utvrdi kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, te je Apelacioni sud našao da je kazna zatvora u trajanju od 6 godina za ovo krivično delo adekvatna, pa je istu i utvrdio, a opozvao ranije izrečenu uslovnu osudu i uzeo kao utvrđenu kaznu zatvora u trajnjau od 1 godine i 6 meseci, te ga osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godine - navodi se u obrazloženju Apelacionog suda u Beogradu.

Podsetimo, Stefan Radulac osuđen je zbog toga što je 23. marta prošle godine na šetalištu pokušao da ubije Miloša Đ., koji je kum porodice pokojnog Jovana Guzijana Cunera tako što mu je prišao s leđa dok je ovaj pritvorenik sedeo na klupi, iz džepa izvadio improvizovani bodež napravljen od zašiljene drške četkice za zube i više puta ga ubo u glavu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track