OTKRIVAMO KO JE SRBIN S POTERNICE UHAPŠEN U TIVTU: U panici potegao pištolj, ranio Bosanca i svoju drugaricu! "SIN BOGATAŠA"
Foto: Shutterstock

pozadina

OTKRIVAMO KO JE SRBIN S POTERNICE UHAPŠEN U TIVTU: U panici potegao pištolj, ranio Bosanca i svoju drugaricu! "SIN BOGATAŠA"

Crna Hronika -

Policija u Tivtu stavila lisice N. L. (45), kog traži Interpol Beograd zbog pokušaja ubistva iz 2016. godine

Državljanin Srbije N. L. (45), koga traži Interpol zbog pokušaja teškog ubistva, uhapšen je u Tivtu, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. Kako navode, NCB Interpol Podgorica je 24. novembra primio obaveštenje da se u jednom hotelu u Tivtu nalazi osoba koja se potražuje na međunarodnom nivou.

- Naime, N. L. (45) iz Republike Srbije je pokušao da se sakrije u unutrašnjosti ovog objekta, a nakon toga je pokušao i bekstvo iz istog, međutim, u tome je sprečen i u noći između 24. i 25. novebra oko 02.35 sati kontrolisan je od strane policijskih službenika NCB Interpol Podgorica i Odeljenja bezbednosti Tivat u blizini pomenutog hotela u tom gradu - piše u saopštenju.

hapšenje, lisice
foto: Shutterstock

Proverom je utvrđeno da je reč o osobi za kojom je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja izvršeno 2016. godine.

- Lišen je slobode i priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio ekstradicioni pritvor - zaključeno je u saopštenju.

Inače, pucnjava zbog koje je N. L. uhapšen dogodila se u Beogradu u avgustu 2016. godine kada je, kako se sumnja, ranio S. M. (29), državljanina Bosne i Hercogovine, i svoju prijateljicu (22).

- N. L. je u istrazi pre sedam godina ispričao da je pucao u panici, jer se uplašio da će ga nepoznati mladići koji su ga pratili, ubiti. Rekao je i da su mu se u poslednje vreme dešavale čudne stvari i da je primetio da ga prate, kao i da se neke osobe raspituju o njegovom kretanju - podseća izvor i dodaje da je N. L. kobnog dana sa prijateljicom sedeo u kafiću kada je navodno video trojicu muškaraca kako se motaju kod njegovog automobila, dok su trojica navodno stajala ispred kafića čekajući da on izađe.

- Osumnjičeni je rekao da je video da jedan od njih drži sečivo ispod kese, pa je odreagovao tako što je ispalio hitac - podseća izvor, dodajući da se pucnjava desila u centru Beograda usred bela dana.

S.M., ranjeni državljanin Bosne i Hercegovine, inače je dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima, dok N. L. ranije nije imao problema sa zakonom i navodno potiče iz dobro stojeće porodice.

- On je sin bogataša - govorili su ranije izvori za medije.

Ljubomorni muž unajmio Bosance?

Iako N. L. nakon pucnjave nije mogao da kaže šta je bio motiv da ga njemu, kako je rekao, potpuno nepoznati muškarci napadnu, policija je proveravala sumnje da se on našao na meti kriminalnog klana iz Bosne i Hercegovine.

- Postojale su sumnje da je ljubomorni muž izvesne žene s kojom se N. L. viđao unajmio kirminalce iz Bosne - rekao je ranije izvor upoznat sa slučajem.

Kurir.rs / D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja