OVO JE EVA KOJA JE POGINULA KADA JOJ SE SRUŠILA KUĆA U ZRENJANINU: Posle eksplozije je izvlačili 4 sata! MUŽ SE OPROSTIO (FOTO)
Foto: zrenjaninski.com, Društvene Mreže

tuga!

OVO JE EVA KOJA JE POGINULA KADA JOJ SE SRUŠILA KUĆA U ZRENJANINU: Posle eksplozije je izvlačili 4 sata! MUŽ SE OPROSTIO (FOTO)

Crna Hronika -

Eva M. (74) poginula je u stravičnoj eksploziji koja se u četvrtak dogodila u zrenjaninskom naselju Mužlja, kada je detonacija srušila njenu kuću.

Od nastradale žene sada se potresnim rečima i njenom fotografijom oprostio njen suprug Mihalj (79), koji je preživeo eksploziju.

Od nastradale Eve se oprosrtio suprug
Od nastradale Eve se oprosrtio suprug foto: Društvene Mreže

- Nisi više tamo gde si nekada bila, ali te ima svuda gde sam ja - napisao je Mihalj, a 200 prijatelja i rođaka mu je ispod objave izrazilo saučešće.

On je u znak tuge promenio i naslovnu fotografiju na svom Fejsbuk profilu i okačio crnu pozadinu.

Podsetimo,prema nezvaničnim informacija sumnja se da je došlo do curenja plina u podrumu kuće što je izazvalo detonaciju.

- Eksplozija je bila toliko razorna da je kuća maltene sravnjena sa zemljom. Sumnja se da je do eksplozije, najverovatnije, došlo kada je procureo plin koji je Mihalj, navodno, priključio na kotao kojim je grejao kuću. Podrum, u kome je bio i kotao, bio je pun plinskih boca - ispričao je izvor posle nesreće.

Mesto nesreće
Mesto nesrećefoto: Kurir.rs/S.U.

Nakon što se kuća srušila, vatrogasci su brzo došli do Mihalja i izvukli ga iz ruševina.

- Imao je povrede, ali je uspeo da ih prevaziđe - kažu komšije.

Nažalost, njegova supruga Eva nije imala sreće. Vatrogasci su više od četiri sata u četvrtak raščišćavali šut kako bi došli do nje.

- Ženu je bila zaglavljena ispod ruševina. U trenutku eksplozije, Eva se nalazila na spratu kuće. Nažalost, za nju nije bilo spasa - podsetio je izvor.

O tome koliko je ova eksplozija bila stravična svedočile su i komšije bračnog para. Erne Dohar ispričao je ranije za Kurir da se njegova kuća nalazi nekih 200 metara od mesta nesreće i da se od siline eksplozije zatresla cela Mužlja.

1 / 7 Foto: zrenjaninski.com

- Odmah nakon eksplozije, izašao sam na ulicu da vidim šta se dogodilo. Nisam mogao ni da pretpostavim kakva će nesreća zadesiti naše komšije, Mihalja i Evu. Dobro sam ih poznavao. Svojevremeno su držali i hamburgeriju. Vredni i radni. Uvek zajedno. Takvi su bili Eva i Mihalj. Niko još tačno ne zna šta je uzrok eksplozije koji je, kao što vidite, poput kule od karata, porušio dom ovih penzionera - kaže Erne i dodaje da su nedugo nakom eksplozije došli vatrogasci, policije i Hitna pomoć:

- Evu su vatrogasci-spasioci satima tražili ispod ruševina. Preko nje je pao betonski stub. Da od velike kuće nakon eksplozije ne ostane skoro ništa sigurno je došlo zbog curenja plina. Nema šta drugo. Nije ovo prvi put da je u Zrenjaninu došlo do eksplozije nakon curenja plina.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track