JASMINA JE ZARILA NOŽ MUŽU U GRUDI: Ženi koja je posle godina maltretiranja nje i dece ubila supruga, počinje ponovljeno suđenje
Foto: Nikola Anđić, Privatna Arhiva

iz početka

JASMINA JE ZARILA NOŽ MUŽU U GRUDI: Ženi koja je posle godina maltretiranja nje i dece ubila supruga, počinje ponovljeno suđenje

Crna Hronika -

Pred Višim sudom u Beogradu sutra počinje ponovljeno suđenje Jasmini B.(44), koja je u martu ove godine prvostepeno bila osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva supruga Milorada Bajovića (54), 14. novembra 2021. u iznajmljenoj kući u Surčinu.

Sud je Bajovićevu osudio za ubistvo na mah, za šta je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, iako se optužnicom teretila za ubistvo.

- Okrivljena je oglašena krivom što je u stanju bitno smanjenje uračunljivosti i jake razdraženosti, u koje je dovedena ne svojom krivicom već dugogodišnjim vređanjem i zlostavljanjem, uzela kuhinjski nož i ubola supruga u grudi i nanela mu jednu tešku povredu, opasnu po život, od koje je preminuo u Urgentnom centru - navela je predsedavajuća sudija.

Surčin, ubistvo, Jasmina B.
foto: Nikola Anđić

Apelacioni sud je ocenio da je ovakva izreka protivrečna sama sebi te da je Viši sud morao da navede radnje pokojnog koje su dovele do impulsivnog ponašanja okrivljene.

Na početku suđenja Bajovićeva je izjavila da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju redovno maltretirao nju i tri sina. Na dan ubistva, kako je rekla, takođe je došao pijan, provocirao je i udario par puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga. Tvrdila je da je to mahinalno uradila i da nije imala nameru da ga ubije.

Nakon krvavog napada, optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i pozvali Hitnu pomoć. Sva trojica sinova se nisu pridružili krivičnom gonjenju i nisu istakli imovinsko-pravni zahtev, a dolazili su na svako suđenje kao podrška majci.

Kurir.rs/ Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track