OVO JE DUŠAN (63), OSUMNJIČENI ZA SVIREPO UBISTVO PERICE (46) KOD NEGOTINA: Brat ubijenog otkriva nove detalje sukoba (FOTO)
Dušan Trokicić i Perica Taricić, Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Youtube/ZE media

OVO JE DUŠAN (63), OSUMNJIČENI ZA SVIREPO UBISTVO PERICE (46) KOD NEGOTINA: Brat ubijenog otkriva nove detalje sukoba (FOTO)

Crna Hronika -

Perica Taricić (46), iz Urovice kod Negotina, ubijen je danas u jednom od zaseoka ovog sela udaljenog 28 kilometara od Negotina, a zbog sumnje da ga je sa više udaraca u glavu usmrtio, najverovatnije sekirom, uhapšen je meštanin Dušan Trokicić (63).

Telo je pronađeno na njivi na potesu zvanom Ruđine u Urovici, stotinak metara od salaša na kojem je čuvao stoku. Svedoci kažu da mu je glava bila isečena na četiri mesta.

Dušan Trokicić
Dušan Trokicićfoto: Printscreen/Youtube/ZE media

Osumnjičeni za ubistvo je na saslušanju u policiji, navodno, negirao zločin, tvrdeći da ga je Taricić prvi napao, dok porodica ubijenog Perice sa nevericom odbacuje odbacije te navode.

- Sramota je da pričaju da je Perica išao da se obračunava sa Dušanom. Pa, taj nam je čovek zapalio salaš prošle godine. On je došao kod nas na imanje. Ubio mi je brata, maltene na kućnom pragu, tu gde smo odrasli, gde je on i sad čuvao stoku - neutešan je Peričin stariji brat Ljutica Taricić.

Prijatelji i rodbina opraštaju se od ubijenog Perice potresnim porukama na društvenim mrežama. Za njega imaju samo reči hvale, navodeći da je bio dobar domaćin, porodičan i vredan čovek.

Perica Taricić
Perica Taricićfoto: Printscreen/Facebook

- Perica je radio u građevini, bavio se poljoprivredom, čuvao ovce i krave. Najvredniji je bio u selu, spreman svakom da pomogne. I sad kad je bio u naponu snage, kad je trebalo da odškoluje sina, bude oslonac ženi, nema ga više. Zlo nam je napravljeno, u crno smo zavijeni - dodaje Ljutica Taricić.

Osumnjičeni Dušan živi na svom porodičnom imanju na potesu zvanom Mičiglava, tri kilometra udaljenom od Peričinog salaša, a pet kilometara udaljenog od Urovice. Na svom imanju, Dušan već godinama čuva stoku, krave i tovne bikove. U selu ističu da sa mnogima nije bio u dobrim odnosima. Pre dve godine je prijavio da mu je neko ubio steonu kravu, ali počinioci nikada nisu pronađeni. I sa Pericom se, navodno, sporio, jer mu je ovaj zamerao što krave pušta na njegove njive zasejane pšenicom.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

00:42

DVOSTRUKO UBISTVO SEKIROM U ZMAJEVU: Tela brata i sestre nađena u kući, u lokvi krvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track