POSVAĐAO SE S KUMOM DA LI KINEZI MOGU DA NAPRAVE MOTOR HARLI PA MU ZARIO NOŽ U GRUDI Nastavljeno suđenje za svirepo ubistvo u Nišu
Foto: Nemanja Nikolić

trivijalna prepirka rezultirala smrću

POSVAĐAO SE S KUMOM DA LI KINEZI MOGU DA NAPRAVE MOTOR HARLI PA MU ZARIO NOŽ U GRUDI Nastavljeno suđenje za svirepo ubistvo u Nišu

Crna Hronika -

Sinu i ocu M.M.(41) i G.M.(62) iz Niša nastavljeno je danas suđenje u Višem sudu u Nišu, a za ubistvo kuma A.D.(46) koje se dogodilo 1.marta prošle godine u njihovom iznajmljenom domu u okviru kuće u Ulici Nikole Kopernika.

Na suđenju je bilo jasno da su se M.M. i A.D. posvađali iz banalnih razloga dok otac G. M. nije uspeo da spreči prvo rvanje sina i kuma, a onda i njegovo teško ranjavanje koje je dovelo do smrti. M.M. se danas izjasnio "da ne priznaje krivično delo koje mu se stavlja na teret kao i da nije kriv".

G.M. je ispričao da su se njegov sin M.M. i kum A.D. uvek slagali, ali da je te večeri došlo do trivijalne prepirke.

- Ja sam na telefonu listao nešto internet i naišao sam na neko motocikl Harli Dejvidson. Ustao sam i pokazao kumu sliku motora pai sinu koji je sedeo za stolom. Kum je prao sudove. Onda su oni počeli da se prepiru oko toga da li Kinezi mogui da naprave tako autentičan motor. Jedan je govorio da mogu, drugi da ne mogu. Onda mu je kum uputio reči "Jebem ti sve". M.M. je odmah shvatio to kao da mu psuje umrlu suprugu i ćerkicu, moju unuku koju ima. I onda je nasrnuo na M.M., udario ga jednom pesnicom u glavu i počeo da ga davi. M.M. je posrnuo i počelo je rvanje. Skočio sam da ih razdvojim i mislio sam da sam uspeo - počeo je priču G.M.

Onda je prema njegovim rečima, M.M. bio pored fioke sa noževima, ali G.M. nije video kada je on uzeo nož u ruke, sa sečivom dugim petnaestak santimetara. Potom je A.D. onako uboden polako ušaou svoju sobu i povikao"Zovi Hitnu, zovi hitnu". ja sam se izbezumio, a M.M. je verovatno videvši šta je nučinio, oprao nož i stavio ga u sušilicu za sudove. Ne znam kako sam uspeo da pozovem Hitnu pomoć, ali se sećam da sam Miodraga isterao napolje. Podigo sam majcu i video rane na A.D. u predelu grudnog koša, pokušao sam na bok da ga okrenem i stavljao sam peškire na ranu, stiskao da zaustavim krvarenje. Brisao sam i krv s poda. A.D. nije bio loš čovek, ja sam ga izdržavao, ali nije vodio računa o higijeni i često smo se raspravljali oko toga jer je na primer noću u svojoj sobi mokrio u plastičnim flašama - ispričao je G.M. na sudu.

Njegov sin M.M. je izjavio danas na sudu da nije kriv kako ga tužilaštvo tereti.

-Ja sam imao težak život i osuđivan sam za neka krivična dela, ali samo u jednom slučaju je bilo elemenata nasilja. Meni je supruga umrla na ramenu. ja sam bio kod druga i kad sam došao kod oca, video sam krvavog kuma. Pitao sam "ćale šta se ovo dešava". Bio sam sav od stresa izbezumljen. Otac je rekao da mora da obriše krv kako gazda kuće ne bi video te scene. meni je žena umrla pa kasnije i deda, bilo mi je mučno da gledam te krvave scene.Ne znam kako je došlo do ubistva jer znam da moj otac nije u stanju to da učini. ja koristim lek metadon jer sam bivši zavisnik - rekao je Miodrag danas na sudu.

Miodrag se trenutno nalazi u pritvoru do je G.M. smešten u prihvatilištu "Mara" gde borave stare i siromašne osobe u Nišu.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja