EVO KOJA JE OSNOVNA RAZLIKA PAPIĆA I STOLIĆA! Reporter Kurira o suđenju: Njegov slučaj JEDINI u DIREKTNOJ VEZI sa BELIVUKOVIM
Foto: Kurir tv

kurir tv

EVO KOJA JE OSNOVNA RAZLIKA PAPIĆA I STOLIĆA! Reporter Kurira o suđenju: Njegov slučaj JEDINI u DIREKTNOJ VEZI sa BELIVUKOVIM

Crna Hronika -

Za danas su, pred sudovima u Beogradu, zakazana dva procesa u kojima su prvooptuženi bivši pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova. U 10 časova bi u Palati Pravde trebalo da se nastavi suđenje bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goranu Papiću, dok bi u istom terminu pred specijalnim sudom u Ustaniĉkoj ulici trebalo da se pojavi bivši inspektor Božidar Stolić.

Goran Papić, presuda
foto: Nenad Kostić

Više informacija doneo je novinar Kurir TV Nikola Vujović

"Sigurno ne treba stavljati u isti koš, naravno, što se tiče funkcija koje su imali u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala - SBPOK-u, ali i procesnog puta, odnosno njihovih procesa koji su se vodili pred sudovima", započeo je Vujović.

Ispričao je šta se očekuje od današnjeg suđenja:

- Što se tiče današnjeg suđenja bivšem zameniku načelnika SBPOK-a, Goranu Papiću, ono nema veze sa klanom Veljka Belivuka. Već se Goranu Papiću sudi za trgovinu uticajem, jer, kako se navodi u optužnici, naredio je puštanje osumnjičenog za trgovinu narkoticima, Nikolu Kljukovnica, u septembru 2020. godine. Inače, za Papića smo čuli, odnosno, on je bio u centru medijske pažnje onog trenutka kada je bio optužen za proces koji je bio blisko povezan sa Veljkom Belivukom. Bio je u vezi sa vraćanjem blindiranog BMW-a drugom članu Belivukovog klana, Marku Miljkoviću. Tada smo prvi put čuli za Gorana Papića - preneo je Vujović.

03:02

EVO KOJA JE OSNOVNA RAZLIKA PAPIĆA I STOLIĆA! Reporter Kurira o suđenju: Njegov slučaj JEDINI u DIREKTNOJ VEZI sa BELIVUKOM

Goran Papić je već bio osuđen u tom procesu pred Višim sudom u Beogradu na godinu dana i dva meseca zatvora, ali je nakon apelacije ta kazna pojačana na dve godine zatvora.

- Prethodno zakazano ročište za 19. oktobar odloženo je jer Goran Papić, opravdano, zbog bolesti nije mogao prisustvovati tom ročištu. Službeni razlog je bio dopis iz Padinjaka gde Papić služi kaznu, vezano za vraćanje blindiranog vozila Marku Miljkoviću

A tu dolazimo do razlike između Papića i Stolića. Bivšem inspektoru Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidaru Stoliću, danas pred specijalnim sudom u Ustaničkoj ulici, trebalo bi da se nastavi ponovljeno suđenje. Božidar Stolić je optužen da je odavao informacije iz istrage protiv Belivukovog klana za sumu od pet stotina evra - rekao je Vujović i istakao razliku:

- Razlika između Papića i Stolića je u tome što je Božidar Stolić u jednom trenutku bio osuđen prvostepenom presudom na dve godine zatvora i pet godina zabrane rada u MUP-u, ali je nakon žalbe ta presuda odbačena. Apelacioni sud je smatrao da nema dovoljno dokaza za osudu Božidara Stolića na dve godine, posebno kada je reč o prepisci i dokazima putem SKA aplikacije. To nije bilo dovoljno snažno da bi se Božidar osudio.

Inače, slučaj Božidara Stolića je jedini koji je direktno povezan sa slučajevima grupe Veljka Belivuka u kojima se pominje ta famozna prepiska putem Sky aplikacije, dok se u svim ostalim slučajevima još čeka da li će ta prepiska biti uključena.

Da ponovimo, danas u deset sati pred Višim sudom u Beogradu trebalo bi da počne ročište za trgovinu uticajem za Gorana Papića, dok je za isto vreme zakazano ponovljeno ročište za odavanje informacija klanu Veljka Belivuka za Božidara Stolića pred specijalnim sudom u Ustaničkoj ulici - uputio je Vujović.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:34

AKO JE PLJUVANJE PO DRUGIMA NJENO ZANIMANJE, ONDA MORA DA PLATI CEH Vendi pokrenula žustru svađu: Ovo ide pravo na sud!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja