NOVI DETALJI SVIREPOG UBISTVA U NEGOTINU: Evo šta je ubica izjavio na saslušanju, ključni DOKAZ DNK sa sekire
Foto: Printscreen/Facebook, Printscreen/Youtube/ZE media

NOVI DETALJI SVIREPOG UBISTVA U NEGOTINU: Evo šta je ubica izjavio na saslušanju, ključni DOKAZ DNK sa sekire

Crna Hronika -

U selu Urovica kod Negotina dogodio se jeziv zločin kada je meštanin Dušan Trocikić (63) sa više udaraca sečivom sekire u glavu ubio Pericu Taricića (45). Ubistvu je prethodila svađa, najverovatnije zbog stoke stradalog čoveka, koja je ušla na posed ubice. Uhapšeni Dušan Trocikić saslušan je u VJT u Negotinu i priznao da je ubio komšiju i da nije imao nameru.

"Osumnjičeni za teško krivično delo, ubistvo, Dušan Trocikić saslušan je 1. decembra i priznao je da je počinio ubistvo komšije Perice Taricića nakon svađe na salašu nastradalog, istakavši da ubistvo nije počinjeno u prisustvu trećeg lica, pri čemu je iskazao kajanje. Policija je na širem pretresnom terenu odmah pronašla sredstvo kojim je Perica Taricić ubijen, u pitanju je sekira, koja je bila sakrivena u žbunju, koja je data na veštačenje i DNK anlazu u Institutu za sudsku medicinu u Nišu koji vodi sve istražne radnje, bez obzira na priznanje počinioca ovog krivičnog dela.

U cilju detaljnog dokaznog postupka, mi obavljamo sve potrebne neophodne istražne radnje. Pored sekire, na DNK analizu dati su uzorci sa odeće počinioca i nastradalog lica, sa krvavih mrlja i pored rezultata za koje je potrebno vreme, očekujemo i zvaničan izveštaj obavljene obdukcije tela nastaradalog Perice Taricića, koja je vršena takođe na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

Ono što se želi je da se dokaže da je pronađenim sredstvom, odnosno sekirom, pokazanom obdukcijom, načinjeno nekoliko udaraca u glavu od kojih je jedan bio smrtonosan jer je povređena baza lobanje i mozak nastradalog, što je ukazalo da se radi o teškim telesnim povredama koje su uzrokovale smrt.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana, koje još nije isteklo i nakon toga će biti produženo. Osumnjičeni će biti upućen i na specijalno psihijatrijsko veštačenje u Specijalizovanu ustnovu u Beogradu. Za sve istražne radnje i rezultate analiza, zvaničnog izveštaja obdukcije, Zakonom je predviđen rok u trajanju od 6 meseci, tako da se sve obavlja detaljno kako bi se došlo do prave istine i ne bi bilo eventualnih propusta u ovom istražnom postupku ubistva u selu Urovica", napominje Dragan Pejkić, tužilac VJT u Negotinu kome je poveren ovaj slučaj.

Poslednji slučaj svirepog ubistva u selu Urovica kod Negotina još uvek potresa javnost. Pa se tako danima o tom prepričava. Za pokojnog Pericu Taricića, iza koga je ostala supruga Zlatica (37) i sin Božidar, koji pohađa osmi razred Osnovne škole, niko ne može još da prihvati da je na ovako mučki način stradao.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja