Najnovije vesti

ŠPANSKI SPECIJALCI ULEĆU U HOSTEL I HAPSE SRPSKU BANDU! SNIMAK AKCIJE! Pronašli plantažu marihuane, zaplenjeno 37.000 stabljika!
Foto: Printscreen/španska policija

ŠPANSKI SPECIJALCI ULEĆU U HOSTEL I HAPSE SRPSKU BANDU! SNIMAK AKCIJE! Pronašli plantažu marihuane, zaplenjeno 37.000 stabljika!

Crna Hronika -

Agenti španske Nacionalne policije, u saradnji sa kolegama iz Srbije razbili su u Barseloni kriminalnu organizaciju srpskog porekla koja se navodno bavi međunarodnim švercom droge! Policija Španije objavila je snimak upada specijalaca i hapšenje grupe i saksije sa marihuanom.

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 evra u gotovini.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim "bebi" biljkama snabdevali prodavce u Barseloni.

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

1 / 6 Foto: Printscreen/španska policija

Kako je krimi-grupa funkcionisala

- Nakon što su istražitelji locirali i identifikovali sve članove organizacije, otkrili su da su oni zaduženi za upravljanje eksploatacijom nekoliko useva marihuane u različitim delovima provincije Barselona. Organizacija je struktuirana na piramidalni način, sa jasnom raspodelom funkcija koje su svi njeni članovi znali i sprovodili na koordinisan i podređen način, uz punu diskreciju u komunikaciji kako bi se garantovala njihova bezbednost - navodi izvor španskih medija.

Osim navedenog, policija je zaplenila i tri mobilna telefona i jedno vozilo.

(Blic)

Bonus video:

02:27

POLICIJA, GORE RUKE! LEZI! SPECIJALCI UPALI U STAN, JEDNOG ZATEKLI NA SPAVANJU: Objavljen snimak hapšenja huligana u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track