"CRNOGORCI SU TEŠKI U DOGOVORIMA, MORAMO SE DRŽATI PLANA": Skaj poruke otkrile! Hrvatski narko kartel blisko sarađivao sa Zvicerom
Foto: Printscreen/Twitter, Privatna Arhiva

"CRNOGORCI SU TEŠKI U DOGOVORIMA, MORAMO SE DRŽATI PLANA": Skaj poruke otkrile! Hrvatski narko kartel blisko sarađivao sa Zvicerom

Crna Hronika -

Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana, sarađivao je sa hrvatskim "kolegama" čija je grupa nedavno razbijena od strane policije.

Hrvatski istražitelji sumnjaju da je 56-godišnji Vlado Brkić, čija je poslednja adresa bila u Splitu, dogovorio preuzimanje velikih količina kokaina na tačno određenim lokacijama obale Kolumbije.

To se navodi u rešenju USKOK-a o pokretanju istrage protiv Brkića, koji je u bekstvu, i njegovih saradnika.

Brkićevi prijatelj Nenad Petrak nedavno je uhapšen u Istanbulu, a sumnjiči se da je, zajedno sa Brkićem, učestvovao u međunarodnom narkokartelu, koji je gotovo tonu kokaina prebacio iz Južne Amerike u Evropu.

Nenad Petrak posle hapšenja u Turskoj
Nenad Petrak posle hapšenja u Turskojfoto: Printscreen/Twitter

Reč je o količini koja na ilegalnom tržištu, prema rešenju o istrazi, vredi najmanje 34,3 miliona evra.

Petrak je lociran i lišen slobode nakon što je u oktobru uhapšen 21 njegov saradnik.

Iako se organizovanje pošiljke stavlja na teret Petraku, iz podataka koje je policija prikupila može se zaključiti da je on preuzimanje kokaina dogovorio preko Brkića.

- Kao što je poznato, istražitelji su prikupili glavne dokaze za ovu akciju rekonstruišući razgovore koji su pre dve godine vođeni preko kriptovane aplikacije Sky. Tako su uz ostalo zaključili da je pin ESJTJ5 bio Brkićev, te da je s njim komunicirao Petrak, poslavši mu glasovne poruke – pišu hrvatski mediji, i citiraju deo prepiske:

- Ovo je sada prvi termin za primopredaju i Crnogorci su teški u dogovorima, pa se svi moramo držati plana - poručio je Petrak svom sagovorniku pod pinom ESJTJ5, za koji istražitelji sumnjaju da je Brkićev.

Sumnjaju i da se izraz "Crnogorci" odnosio na pripadnike kavačkog klana.

Policija i USKOK su, naime, rekonstruisali i razgovore koje je Miroslav Starčević, zvani Đeneral, jedan od pripadnika klana koji je u maju ove godine uhapšen u Srbiji, vodio na SKY s nepoznatom osobom pod šifrom DD.

- U kojem pominju da je "momak iz Splita preko Barse dao jedrilicu Žutom". Istražitelji sumnjaju da je "momak iz Splita" Brkić, a Žuti, pak, šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer, kojeg godinama neuspešno traži Interpol - piše Jutarnji list.

(Kurir.rs/Borba/Jutarnji list)

Bonus video:

04:40

OTKRIVEN SVETSKI SUPERKATREl! U Dubaiu uhapšen Tito, jedan od glavnih članova BELIVUK I ZVICER RADILI ZA NJEGA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track