TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU ZBOG PSA KOJI JE STRADAO OD PETARDE: Tuga koja je potresla Srbiju dobiće epilog
Foto: Facebook Printscreen/Udruženje Beta Zaječar

potresno

TUŽILAŠTVO POKRENULO ISTRAGU ZBOG PSA KOJI JE STRADAO OD PETARDE: Tuga koja je potresla Srbiju dobiće epilog

Crna Hronika -

Cela država bila je potrešena i ogorčena kada je odjeknula vest da je u zaječarskoj Zmajevoj ulici pronađen mrtav pas kome je glava raznešena i nedostajalo mu je pola vilice. Neverica je bila još gora jer je ustanovljeno da su deca, ili tinejdžeri, jadnom dobrodušnom psiću stavili petardu u usta.

-Naše Zaječatsko Više javno tužilaštvo dalo je nalog policiji da što hitnije radi na slučaju pronalađenja osoba koje su uličnom psu stavile petardu u usta i na taj način ga mučki ubila. Naša pretpostavka, na osnovu izjave svedoka, je da su u pitanju deca.Naš zakon nalaže da onaj koji kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. Međutim, ako su ovo počinila deca mlađa od 14 godina, ona nisu krivično odgovorna – saznajemo u tužilaštvu.

Kako je BETA, Udruženje za zaštitu životinja Zaječar, navel ana svom sajtu, radi se o umiljatoj terijerki.

- Pas je bio ulični, dobrodušan, igrao se sa decom, hranili su ga I komšije, radovao se svima. Raznesena joj je vilica i pola glave.Pas koji je uveseljavao sve ljude, svakom je prilazio. Pas mlad, divan, napušten. Policija je izašla na teren, a komšije kažu da su sinoć petarde bacala deca četvrti, peti razred. Nađena je i petarda pored - napisali su na svom FB profile članovi BETE.

Kurir.rs/S.B.

Bonus video:

02:32

LEVIJATAN ZA KURIR NAKON HAPŠENJA OSUMNJIČENOG ZA UBIJNJE I ZLOSTAVLJANJE PASA U AZILU: Evo kakva budućnost čeka mučene životinje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja