SASLUŠAN LJUBOMIR IZ OBRENOVCA I NJEGOVI PLJAČKAŠI: Najtraženiji begunac negirao krivicu, a ovako su se ostali članovi branili
Foto: Printscreen

SASLUŠAN LJUBOMIR IZ OBRENOVCA I NJEGOVI PLJAČKAŠI: Najtraženiji begunac negirao krivicu, a ovako su se ostali članovi branili

Crna Hronika -

Ljubomir Romanov, koji se ranije prezivao Radosavljević, koji je bio na listi najtraženijih evropsikih begunaca nakon što su njegovi saradnici 2019. obili i pljačkali kuće bogataša u Engleskoj, nakon jučerašnjeg hapšenja danas je saslušan u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Naime, prema saopštenju nadležnog tužilaštva osumnjičeni se branio ćutanjem dok su ostali uhapšeni negirali krivicu.

- Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica i to: Ljubomira Romanova (do 11. 5. 2019. nosio je prezime Radosavljević), Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Biljane Radosavljević, Irene Radosavljević, Roberta Konovalov Radosavljevića, Laure Radosavljević i Mirke Nikolić zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela i krivično delo pranje novca - navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva:

Dvoje osumnjičenih se nalazi van teritorije Republike Srbije i trenutno su nedostupni državnim organima. Reč je o Biljani Radosavljević i Robertu Konovalov Radosavljeviću koji služi kaznu zatvora u Švajcarskoj.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon saslušanja šestoro osumnjičenih predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Osumnjičeni Ljubomir Romanov se branio ćutanjem, dok su ostali osumnjičeni negirali krivicu. Javno tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti kao i skupocena vozila.

Bonus video:

00:56

Beograd, ubijen pljackas na Karaburmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track