UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA KRAĐU BAGERA KOD ČAČKA Imao saučesnika, a ovako je RAZRADIO PLAN! Mašinu od 7,5 TONA oterao na prikolici
Foto: Printscreen/Facebook

novi detalji

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA KRAĐU BAGERA KOD ČAČKA Imao saučesnika, a ovako je RAZRADIO PLAN! Mašinu od 7,5 TONA oterao na prikolici

Crna Hronika -

Muškarac (43) iz okoline Mionice uhapšen je zbog sumnje da je 16. decembra u selu Markovica ukrao bager, koji je potom prevezao u Suboticu.

Takođe, policija je podnela krivičnu prijavu protiv muškarca (45) iz Beograda zbog sumnje da je obezbedio lokaciju u Subotici, a na koju je muškarac (43) odvezao bager.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Podsetimo, krađa se dogodila u Lučanima, a ukradeni bager, čija je vrednost oko 40.000 evra, bio je angažovan na izgradnji deonice auto-puta i pripada privatnoj firmi iz Požege.

1 / 5 Foto: RINA

Brzom akijom policije nestali bager pronađen je u Subotici. On je danas vraćen vlasniku iz Požege.

- Maksimalno su se organizovali za krađu. Iznajmili su rentakar, a potom i šlep službu. Natovarili bager i odvezli. Osumnjičeni za krađu su radnici građevinske firme iz Mionice koji izvode radove u Bačkoj Topoli. Bager je pronađen u dvorištu kuće u kojoj je bio smešten radnik, kaže on.

On dodaje da je sve detalje krađe otkrio vozač šlep službe koji nije imao pojma da se radi o nezakonitom otuđenju građevisnke mašine.

- Oni su došli tokom noći i natovarili bager. Imali su dobar plan, ali opet to je bager nije igračka. Drago mi je što je policija brzo reagovala i što je mašina pronađena.

Kurir.rs/RINA/Blic

Bonus video:

00:49

Policja je uhapsila više osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela teških krađa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track