OVAJ POLICAJAC SE SMATRA KLJUČNIM ČOVEKOM KAVAČKOG KLANA "Zli poručnik" na računu ima 50 miliona evra, mesecima niko ne zna gde je
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija, printscreen beraneonline.me, Privatna Arhiva

OVAJ POLICAJAC SE SMATRA KLJUČNIM ČOVEKOM KAVAČKOG KLANA "Zli poručnik" na računu ima 50 miliona evra, mesecima niko ne zna gde je

Crna Hronika -

Crnogorski policajac Ljubo Milović, koga srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je švercovala drogu iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, povezivan je sa kavačkim klanom i slovio je za čoveka bliskog vođi kavčana Radoju Zviceru. Milović je mesecima u bekstvu, niko ne zna gde se krije, a koliko je bitan za funkcionisanje kavačkog klana nesumnjivo su pokazale Skaj poruke koje su isplivale.

Proteklih nedelja mediji su objavili više prepiski sa Skaj aplikacije, u kojima se Milović pominje kao ključna osoba u funkcionisanju kavačkog klana. Milović je već duže vreme u bekstvu a u medijima, kako crnogorskim, tako i srpskim, često se može čuti da je reč o najbogatijem pripadniku MUP, doduše odbeglom. Sumnja se da poseduje račun na kome se nalazi skoro 50 miliona evra, a zahvaljujući novcu koji poseduje uspešno se mesecima krija i izbegava ruku pravde.

U Srbiji je optužen da je vođa kriminalne grupe koja je švercovala drogu iz Ekvadora u zemlje Evrope, a slovi za osobu blisku kavčanima i narko-bosu Darku Šarić. Za njega su, prema tvrdnjama srpskog tužilaštva, radili supružnici Dušica i Daniel Jovanović, inače pripadnica Bezbednosno informativne agencije i službenik Uprave kriminalističke policije. Oni su optuženi da su u Srbiju i Crnu Gori unosili novac stečen kriminalnim putem.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

I Milović je otkriven zahvaljujući Skaj aplikaciji na kojoj se upisivao pod kodnim imenima Oficir i Zli poručnik. Posedovao je nekoliko kriptovanih telefona.

On i crnogorski policajac Petar Lazović bili su na vezi sa vođom kavčana Zvicerom, kome su čuvali leđa i odavali službene informacije. Mahom je reč o istragama protiv škaljaraca i kavčana, ali i dešavanjima u Crnoj Gori i kriminalnom podzemlju.

Koliko je Milović duboko bio upleten u kavački klan i kriminal, nesumnjivo govore Skaj prepiske koje su razbijene zahvaljujući francuskoj policiji. Jasno je i da je bio čovek od poverenja vođe kavačkog klana, te da je bio upućen u sve poslove kriminalne grupe.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Slavio ubistvo škaljaraca

Milović je bio aktivan na Skaju, o čemu svedoče desetine hiljada presretnutih poruka na Skaj aplikaciji. Svojevremeno su Vijesti objavile i da je ovaj policajac slavio ubistvo škaljaraca u Atini.

"Fešta u restoranu Milovića održana je sedam dana nakon što su 23. jula 2020. godine na Krfu ubijeni Kožar i njegov prijatelj Damir Hadžić. Ubistvo Kožara proslavljeno je uz jagnje na ražnju, harmoniku, šenlučenje, arsenal oružja na stolu, nacionalističke pokliče, pesme… Više stotina poruka razmenili su tog dana policajci Lazović i Milović sa šefom kavačkog kriminalnog klana, komentarišući smrt tog Baranina, osoba koje su dale čitulju, predstojeću sahranu, policijske planove za obezbeđenje pogreba Kožara", pisale su Vijesti pre izvesnog vremena.

Alan Kožar
Alan Kožarfoto: Vijesti.me

Posle više crnogorskih pesama koje šalje ekipi, Zvicer odgovara svom saradniku Miloviću sa sledećom porukom: "Sve ti cvjetalo".

Podsetimo, Ljubo Milović je karijeru u policiji započeo još 2002. godine kao policijski pripravnik u Centru bezbednosti Nikšić, gde je radio do 2007. godine kada je rešenjem tadašnjeg direktora Uprave policije, Veselina Veljovića, prebačen u Odeljenje bezbednosti Kotor, na mesto samostalnog inspektora za narkotike.

Potom se raspoređuje u Područnu jedinicu Herceg Novi, u Odsek za borbu protiv droge, a ubrzo napreduje u zvanje starijeg policijskog komesara za borbu protiv droge, u Upravi policije, Odsek za borbu protiv droge i krijumčarenja, Grupa za suzbijanje droge - Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Kurir.rs/Nova

Preneo: R.J.

Bonus video:

04:40

OTKRIVEN SVETSKI SUPERKATREl! U Dubaiu uhapšen Tito, jedan od glavnih članova BELIVUK I ZVICER RADILI ZA NJEGA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track