"SINOĆ SI PRIČAO DA ĆE TE UBITI, ETO, USPELI SU": Kosmajčev zet izrešetan pre 5 godina u mafijaškom stilu! ZAFIR BIO U PARANOJI
Foto: Slađana Stojanović, Privatna Arhiva

đorđe zafirović

"SINOĆ SI PRIČAO DA ĆE TE UBITI, ETO, USPELI SU": Kosmajčev zet izrešetan pre 5 godina u mafijaškom stilu! ZAFIR BIO U PARANOJI

Crna Hronika -

Đorđe Zafirović zvani Zafir, bivši zet pokojnog kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca ubijen je pre pet godina u sačekuši kada su ga nepoznati napadači izrešetali dok je sedeo u svom "golfu 6" u Futogu.

Zločin se dogodio 26. decembra 2018. godine kada su egzekutori ispalili kišu metaka u njega dok je parkirao automobil. Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta, a njegovi napadačai do danas nisu uhapšeni. Takođe, nije otkriven ni motiv ubistva.

ubijeni đorđe zafirović
ubijeni đorđe zafirovićfoto: Privatna Arhiva

- Danima pre likvidacije dvojica napadača su u stopu pratila Zafirovića, pa su tako znali rutu njegovog kretanja, što im je olakšalo planiranje likvidacije. Znali su da je Kosmajčev zet postao paranoičan i da je počeo da vodi računa o svojoj bezbednosti, toliko da je kupio blinidrani automobil, kao i da se povukao u ilegalu - podseća naš izvor i dodaje:

- Zafirović je sumnjao da mu preti opasnost, pa je tako samo nekoliko dana pre ubistva kupio blindirani džip "mercedes", koji je zahtevao da se šlep-službom odmah prebaci na Novi Beograd kako bi ga registrovao. Za to vreme uzeo je "golf 6" od svastike kako bi bio neprimetan i sklonio su u Futog.

Iako je mislio da se dobro obezbedio i sklonio od opasnosti, napadači su ga demantovali tog 26. decembra.

zafirović izrešetan u 'golfu 6' dok je pokušavao da se parkira. imao pancir, ali su mu ubice pucale u glavu
zafirović izrešetan u "golfu 6" dok je pokušavao da se parkira. imao pancir, ali su mu ubice pucale u glavufoto: Slađana Stojanović

- Ubijeni je pokušao da se parkira u centru Futoga, kada su iz neposredne blizini dotrčala dvojica nepoznatih napadača i sasuli hitce u Zafirovića koji je tada na sebi imao pancir. Izgeda da su napadači znali i to da Zafirović na sebi ima pancir pa su mu pucali u glavu - navodi izvor i dodaje:

- Kosmajčev zet preminuo je usled zadobijenih povreda. Na mestu pucnjave odmah je došla njegova nova supruga koja je na sav glas počela da kuka: "Sinoć si pričao da će te ubiti, i eto uspeli su!"

Napadači su nakon rafalne paljbe pobegli u nepoznatom pravcu, a do danas nije utvrđeno ko su njegove ubice.

uviđaj nakon ubistva đorđa zafirovića pre pet godina u futogu
uviđaj nakon ubistva đorđa zafirovića pre pet godina u futogufoto: Slađana Stojanović

- Nakon ubistva u šumi u blizini Novog Sada nađen je zapaljen "BMW" za koji se sumnja da je korišćen u krivičnom delu - podseća izvor i dodaje da je Zafirović od klinačkih dana imao problema sa zakonom, pa tako u svom debelom policijskom dosijeu ima ubistvo iz 1995. u Nišu.

- 2004. su u rodnom Nišu dvojica muškaraca pucala na njega ispred tržnog centra, pored njega tada su ranjene još tri osobe. Nakon oporavka preselio se u Beograd, gde je upoznao Kosmajčevu ćerku sa kojom je bio u braku do 2014. godine - podseća izvor.

niz bombaških napada na decu dragoslava kosmajca - lazara i milicu kosmajac
niz bombaških napada na decu dragoslava kosmajca - lazara i milicu kosmajacfoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Dragana Udovičić, Kurir

Na meti

Porodica Kosmajac od 7. novembra opet našla u žiži javnosti nakon serije bombaških napada na njihove vile u Beogradu. Podsetimo, za niz bombaških napada osumnjičen je bračni par Dušan Krstić, zvani Duca sa Olimpa (57) i njegova supruga Džesika R. T. (39) inače, državljanka Australije.

- Kako je navelo više javno tužilaštvo u Beogradu osumnjičenima je ovo bio prvi napdad jer je drugi usledio osam dana kasnije, tačnije 15. novembra kada su bacili bombu koja na svu sreću nije eksplodirala u dvorište kuće Milice Kosmajac, ćerke pokojnog biznismena i bivše supruge ubiejnog Zafirovića - podseća naš dobro obavešten izvor i dodaje:

hapšenje bračnog para iz ljiga, koji se sumnjiče za seriju bombaških napada
hapšenje bračnog para iz ljiga, koji se sumnjiče za seriju bombaških napadafoto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

- Bračni par iz okoline Ljiga tereti se da je planirao i organizovao ubistva Kosmajčeve dece iz bezobzirne osvete kojima su prethodno bacili bombe.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenih i kola policija je pronašla nacrtane rute i mape kretanja dve ćerke i sina pokojnog biznismena. Osumnjičeni Krstić se na saslušanju branio ćutanjem, dok je njegova supruga iznela odbranu.

Bonus video:

00:58

Bilji Krstić zadrhtao glas dok je pričala o pokojnom Zafiru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track