PUCAO U KOLEGU IZ PUŠKE, A SADA SE NAŠLI "OČI U OČI"! Opsadno stanje na suđenju u Čačku, okidač za pokušaj ubistva DUG OD 2.000
Foto: RINA, Privatna Arhiva

viši sud u čačku

PUCAO U KOLEGU IZ PUŠKE, A SADA SE NAŠLI "OČI U OČI"! Opsadno stanje na suđenju u Čačku, okidač za pokušaj ubistva DUG OD 2.000

Crna Hronika -

U Višem sudu u Čačku danas je održano suđenje okrivljenom Slobodanu Bogavcu (56) zbog sumnje da je u februaru pokušao da ubije svog kolegu Nebojšu Rakičevića (36) kada ga je presreo nasred ulice i pucao u njega iz puške.

Pa da podsetimo, pucnjava se dogodila 6. februara oko 16 sati u Ulici Gavrila Principa u Čačku, a od zadobijenih povreda povređeni Rakičević je devet dana bio u komi, ali je nakon toga uspeo da se probudi i preživi napad. Nakon pokušaja ubistva osumnjičeni je pobegao, ali je potom uhapšen. Pretresom stana osumnjičenog kod njega su nađena dva pištolja, ručna bomba i ogromna količina municije, ali nije nađena puška kojom je počinjeno krivično delo.

Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Navodno, okidač za sukob i pucnjavu nastao je kada je, navodno, oštećeni pomenuo okrivljenom dug od 2.000 dinara, nakon što je on taj novac dao umesto njega za novogodišnju proslavu.

NEBOJŠA RAKIČEVIĆ JEDVA PREŽIVEO napad kolege
NEBOJŠA RAKIČEVIĆ JEDVA PREŽIVEO napad kolegefoto: Privatna Arhiva

Na današnjem suđenju "oči u oči" sastali su se po prvi put osumnjičeni i oštećeni koji je danas svedočio.

- Oštećeni je ostao pri svom iskazu koji je dao kod tužioca. Naveo je da i dalje strahuje za bezbednost svoju i svoje porodice i da se nakon ovog događaja odselio iz Čačka za Beograd - rekao je na[ iyvori i dodao:

- Takođe, rekao je da nikada nije bio u sukobu sa okrivljenim, da mu je okrivljeni i dalje dužan 2.000 dinara na ime učešća za novogodišnju proslavu, ali da to svakako nije bio razlog da okrivljeni pokuša da ga ubije.

policija odvodi osumnjičenog
policija odvodi osumnjičenogfoto: RINA

Inače, oštećeni je naveo da je nakon ovog događaja imao tri teške operacije, te da je bio u komi.

Okrivljeni je i danas na suđenju naveo da nema dug prema ostećenom i da ga ne mrzi.

Na današnjem ročištu saslušani su i drugi svedoci - taksista i sestra okrivljenog, koju je pozvao nakon što je pucao i rekao joj da je ranio oštećenog i da ne zna da li će preživeti.

Inače, danas je u Višem sudu u Čačku bilo pojačano obezbeđenje kako bi ročište prošlo bezbedno, s obzirom na to da je navodno osumnjičeni za ubistvo u pokušaju u međuvremenu pretio oštećenom, uz opaske "da mu je žao što ga nije udario još nekoliko puta drškom od puške".

opsadno stanje nakon pucnjave u centru čačka
opsadno stanje nakon pucnjave u centru čačkafoto: RINA

Sledeći glavni pretres je zakazan za 26. februar kada će biti ispitani sudski veštaci medicinske struke.

Svedoci menjali iskaze

Punomoćnik oštećenog advokat Slavka Babić je navela da je većina svedoka, zaposlenih u firmi u kojoj su radili i oštećeni i okrivljeni menjala iskaz na glavnom pretresu, izjašnjavajući se da nisu videli događaj.

advokat slavka babić
advokat slavka babićfoto: Privatna Arhiva

- Međutim, saslušani su i svedoci, koji su se nalazili na ulici pored lokala u momentu kad je okrivljeni pucao na mog klijenta, tako da očekujemo da će sud svakako na osnovu svih dokaza da utvrdi krivičnu odgovorost optuženog - navela je advokat Slavka Babić.

Bonus video:

00:24

Žena Marka Miljkovića stigla u Specijalni sud na suđenje kriminalnom klanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track