TUĐOM GREŠKOM SI STRADAO PRED KUĆOM! Prijatelji motocikliste (16) koji je poginuo u sudaru s "puntom" u Veterniku KIVNI
Foto: Instagram

nesreća

TUĐOM GREŠKOM SI STRADAO PRED KUĆOM! Prijatelji motocikliste (16) koji je poginuo u sudaru s "puntom" u Veterniku KIVNI

Crna Hronika -

Ilija N. (16) sleteo s puta kada mu je izleteo automobil, i posle sudara, izleteo s kolovoza i zakucao se u komšijinu ogradu

Tinejdžer Ilija N. (16) iz novosadskog naselja Veternik nastradao je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u utorak uveče nedaleko od svoje kuće, kada je motorom sleteo pošto mu je na kolovoz izleteo automobil "fijat punto".

Nesreća se dogodila u 21.30 sati na uglu Ulica kralja Petra i Avalske u Veterniku.

Vraćao se iz grada

- Sumnja se da je do nesreće došlo kada je tinejdžer sleteo s puta na nekih 50 metara od svoje kuće i zakucao se u jednu ogradu. On se vraćao iz grada, a skrenuo je naglo s puta kako bi zaobišao automobil koji mu je izleteo - kaže izvor iz istrage i dodaje:

- "Punto" se navodno, nije zaustavio na saobraćajni znak STOP, koji stoji u pravcu Avalske ulice, koja je sporedna ulica u odnosu na Ulicu kralja Petra. Kako dalje objašnjava naš izvor, došlo je najpre do sudara, pa je motor izleteo s kolovoza.

- Maloletni motorista je uočio "punta" koji je naglo izleteo iz sporedne ulice i pokušao je da ga izbegne. Nažalost, u toj svojoj nameri nije uspeo, i udario je direktno u njega. Od siline udarca on se odbio, sleteo s kolovoza i zakucao se u komšijsku ogradu - kaže izvor i dodaje:

- Tinejdžer je ostao da leži pored puta, dok je njegov motor od 125 kubika, za koji je imao odgovarajuću probnu dozvolu, prošao bez ogrebotine. Inače, motociklista je u trenutku nesreće imao i kacigu i drugu zaštitnu opremu koju koriste vozači motora.

Nažalost, od zadobijenih povreda tinejdžer je preminuo na putu do bolnice. - Povrede koje je zadobio maloletnik bile su kobne, a obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti. Vozač "fijat punta" (26) iz Novog Sada uhapšen je nakon nesreće i njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja - navodi naš izvor i dodaje da je vozaču određeno zadržavanje do 48 sati.

poginuli ilija n. iz veternika
poginuli ilija n. iz veternikafoto: Facebook

Žitelji ovog novosadskog naselja kažu za Kurir da su čuli za nesreću i da su neutešni.

- Naš Ilija je bio dete za primer, znamo ga od kada je bio beba. Jedan kulturan dečak koji je bio odličan đak, a voleo je i motore. Jako je želeo da ih vozi, i roditelji su mu tu želju ispunili. Nedavno je položio taj vozački ispit i imao je probnu dozvolu, mogao je da vozi dvotočkaša u određeno vreme. Verujte, to je bilo dete koje je poštovalo pravila - kažu komšije u jednom dahu i dodaju:

Ne znaju šta ih je snašlo

- Mislim da su mu u novembru, pre mesec dana, kupili i svu opremu, to zaštitno odelo i ostalo, i bio je potpuno zaštićen. Njegovim roditeljima je jako teško, ljudi ne znaju šta ih je snašlo.

Ilijini prijatelji kažu da su jako kivni zbog toga što je jedan dobar mladić izgubio žvot tuđom greškom. - On ničim nije izazvao taj sudar. Vozio je po svim pravilima, kaže sagovornik.

Cveće i sveće

Blizu kuće je izgubio život

Tokom jučerašnjeg dana na mestu nesreće okupio se veliki broj građana, prijatelja poginulog maloletnika i njegovih roditelja.

- Svi koji su došli da izjave saučešće, nosili su i cveće i sveće na mesto nesreće. Svima u ulici je jako teško, ne znam kako je ovo moglo da se desi. Nastradao je blizu kuće - kaže jedan od meštana Veternika.

Zakon

Sa 16 godina može dozvola

Poginuli je imao položen vozački ispit za kategoriju A1 koja se dobija sa 16 godina i ona, prema zakonu, može da upravlja motociklom zapremine do 125 cm3 i snage motora do 11kW. Maloletnik je prethodno položio test iz prve pomoći, ispitni i praktični deo vožnje, a prošao je po zakonu, za dobijanje ovakve dozvole i zdravstvene preglede.

Bonus video:

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja