SRBIN "PAO" NA RUSKOJ GRANICI: U rezervoaru za gorivo pokušao da prokrijumčari 200 kila hašiša!
Foto: Federalna carinska služba Rusije

hapšenje

SRBIN "PAO" NA RUSKOJ GRANICI: U rezervoaru za gorivo pokušao da prokrijumčari 200 kila hašiša!

Crna Hronika -

Državljanin Srbije uhapšen je u Rusiji nakon što je preko Letonije pokušao da u zemlju unese 200 kg hašiša skrivenog u rezervoaru za gorivo.

- FSB i carinici uspeli su da presretnu veliku pošiljku droge u Pskovskoj oblasti, državljanin Srbije je preko punkta Burački iz Letonije pokušao da prokrijumčari 200 kg hašiša u Rusiju. Zaliha ilegalnog tereta nalazila se u rezervoaru za gas kamiona Volvo. Lekovi su pakovani u brikete (ukupno 1.898 komada). Kako je za Izvestija rekao izvor iz policije, on je zvanično radio za srpsku kompaniju - navode ruski mediji.

Ako se dokaže krivica kamiondžije,on će odgovarati za krivično deloza koje je zakonom je predviđena kazna i do doživotnog zatvora.

droga
foto: Federalna carinska služba Rusije

Prema rečima stručnjaka za međunarodnu trgovinu drogom droga je najverovatnije marokanskog porekla. Velike količine droge ulaze u Rusiju zajedno sa redovnim teretom.

- Pre nekoliko godina često su korišćeni ruski vozači. U mojoj praksi, 2019. godine, priveden je stanovnik Kalinjingrada koji je radio u logističkoj kompaniji koja je prevozila ribu. Posle „Buračkog” su ga vozili nekoliko stotina kilometara i zaustavili se samo u Volokolamsku. Danas koriste vozače iz prijateljskih zemalja kao što je Srbija, i to nije slučajno- navodi stručnjak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track