DUŠKO ŠARIĆ DANAS NA SASLUŠANJU: Sud donosi važnu odluku o mlađem Šariću PONUDIO KAUCIJU
Duško i Darko Šarić sa advokatom, Foto: Ana Paunković

pritvor

DUŠKO ŠARIĆ DANAS NA SASLUŠANJU: Sud donosi važnu odluku o mlađem Šariću PONUDIO KAUCIJU

Crna Hronika -

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića koji se juče predao policiji pošto je za njim u julu 2022. raspisana poternici, danas bi trebalo da bude izveden pred sudiju za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

Policiji se juče u Beogradu predao i optuženi u istom predmetu, Milan Vučinić i on bi takođe danas trebalo da bude doveden u sud.

Duško Šarić dolazi na suđenje bratu
Duško Šarić dolazi na suđenje bratu

- Dvojica optuženih za kojima je bila raspisana poternica neće danas iznositi odbranu, već će samo biti saslušani pred sudijom na okolnosti da li će biti zadržani u pritvoru koji im je ranije odredio sud ili će biti pušteni da se u nastavku suđenje brane sa slobode - objašnjava sagovornik Kurira.

On podseća da je advokat Duška Šarića, Radoslav Baćović na prethodnom suđenju predložio da njegovom branjeniku pritvor bude ukinut uz jemstvo od 800.000 evra.

- Pošto su juče odvojeno došli u potražno odeljenje policije, i Šarić i Vučinić su sprovedeni u pritvor - dodaje naš sagovornik.

Suđenje kriminalnoj grupi, koju je prema navodima Javnog tužilaštva za organizovani kriminal organizovao Darko Šarić, zakazano je za 1. februar.

Duško Šarić do sada nije iznosio odbranu a prema navodima optužnice, njegova uloga je bila da novac namenjen za ostvarenje planova kriminalne grupe daje okrivljenom Aleksandru Boškoviću, koji ga je potom predavao optuženim policajcima Milutinu Radovanoviću i Danilu Stojanoviću kao nagradu.

Bonus video:

00:24

Žena Marka Miljkovića stigla u Specijalni sud na suđenje kriminalnom klanu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track