"VOLAN MU PRITISKAO GRUDNI KOŠ" Vatrogasac Ivan spasio čoveka na putu kod Novog Sada - Bio je zarobljen u SMRSKANOJ KABINI
Foto: Shutterstock

"VOLAN MU PRITISKAO GRUDNI KOŠ" Vatrogasac Ivan spasio čoveka na putu kod Novog Sada - Bio je zarobljen u SMRSKANOJ KABINI

Crna Hronika -

Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika Vatrogasno - spasilačke brigade Novi Sad jutros je sprečena još jedna tragedija. Naime, nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 11 časova na autoputu Beograd - Novi Sad na mostu kod Beške, vatrogasci su spasili muškarca starog 45 godina koji je ostao zarobljen u smrskanoj kabini kamiona.

Ivan Berus, jedan od ovih tihih heroja koji je sa još pet kolega sa jednim vatrogasnim vozilom u rekordnom roku izašao na teren i pritekao u pomoć povređenom vozaču kaže skromno da su samo radili svoj posao.

- U saobraćajki su učestvovala dva kamiona i jedan automobil. Jedan kamion je udario u drugi i smrskao kabinu u kojoj je ostao zarobljen vozač. Brzo smo obezbedili kamion da slučajno ne bi došlo do zapaljivanja a zatim smo pristupili spasavanju. Nije nam preostalo ništa drugo nego da razvalimo vrata ali smo tada videli da su noge vozača zaglavljene između karoserije i volana koji mu je pritiskao stomak i grudni koš - priseća se sagovornik.

Berus: Cilj nam je da što pre i što bezbednije zbrinemo povređenog

Kaže da su on i kolege tokom višegodišnjeg iskustva imali sličnih situacija ali da je svaka intervencija posebna na svoj način te da se svaki put posla prihvataju sa maksimalnom pažnjom u želji da što pre spasu unesrećenu osobu i da je ne povrede još više.

- Morali smo dobro da razmislimo kako da što pre izvučemo čoveka i pružimo mu pomoć a da ga slučajno ne povredimo još više. Kolege su se zavukle u kabinu kako bi što bolje sagledale situaciju i u kakvom je položaju povređeni. Shvatili smo da je najbolje da onesposobimo sedište u kojem je bio a zatim smo ga povukli i sklonili dok su se kolege u isto vreme zavukle u kabinu i prihvatile povređenog vozača a zatim smo ga premestili na nosila hitne pomoći koja je već stigla i čekala da čoveku pruži prvu pomoć - objasnio je skromni vatrogasac koji je sa kolegama spasao vozača.

Vozač automobila je ostao zaglavljen u vozilu nakon nesreće na mostu kod Beške u smeru ka Novom Sadu, a drama dok nisu spasili povređenog trajala je oko pola sata.

- Muškarac star 45 godina koji je ostao zaglavljen u vozilu nakon intervencije vatrogasaca i pružene prve pomoći prevezen je u svesnom stanju na odeljenje Hirurgije u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na dalju dijagnostiku - izjavila je dr Nikolina Marić iz novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

03:18

MIRIS PALJEVINE I CRNI DIM U VOZILU? Vatrogasac za Kurir TV otkrio: Evo kako da sebi i svojim bližnjima SPASITE ŽIVOT (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja