MAFIJAŠKI KODEKS VIŠE NE VAŽI! REŠETAJU I PRED ŽENAMA I DECOM: Ovo su najsurovije likvidacije mafijaša! Darko još jedan u nizu...
Foto: screenshot, Privatna Arhiva

KRIMINALCI UBIJENI PRED PORODICAMA

MAFIJAŠKI KODEKS VIŠE NE VAŽI! REŠETAJU I PRED ŽENAMA I DECOM: Ovo su najsurovije likvidacije mafijaša! Darko još jedan u nizu...

Crna Hronika -

Mafijaških obračuna je, nažalost, uvek bilo pogotovo što su u krugovima "žestokih momaka" osobe kojima ni sopstveni život nema cenu zarad luksuza i kratke slave.

Poslednjih dana odjeknula je vest da je 5. januara u Brazilu ubijen Srbin koji je kod sebe imao slovenačka dokumenta na ime Dejan Kovač, međutim, navodno je važio za bezbednosno interesantnu osobu blisku "škaljarskom klanu", iako detaljnih informacija još uvek nema.

Darko Geisler iz Pančeva ubijen je u naselju Embare u Santosu u Brazilu, naočigled supruge i četvorogodišnjeg sina na biciklu kojim je upravljao ubijeni muškarac, kada je ubica dotrčao do Darka i ispalio hice.

ubistvo, Brazil, Darko Geisler
foto: screenshot

Ubica je pobegao iste sekunde kada je likvidirao žrtvu, a na licu je imao masku i bele rukavice na rukama, kako ne bi ostavio tragove, međutim sigurnosne kamere ispred kuće u kojoj je Pančevac živeo sa porodicom su zabeležile sve.

Ranije su se dešavale gotovo identične egzekucijenaočigled članova porodice, roditelja, žena, pa i dece.

Zvicerov kum izrešetan ispred škole kada je došao po decu

Kum Radoja Zvicera, Marko Vuković, ubijen je 17. aprila 2020. godine pred očima žene i dece i to na Bežanijskoj kosi u Beogradu, kada je maskirani napadač ispalio rafal u njega.

Tog kobnog jutra, Vuković je došao ispred škole kako bi pokupio decu nakon nastave. Njegova supruga bila je na suvozačevom mestu, a jedno od dece sedelo je pozadi. Pucač je prišao kolima i ispalio nekoliko hitaca u Marka Vukovića i pobegao.

Nišlija u lokvi krvi naočigled supruge

Saša Spasić, ubijen, Ekvador
foto: Screenshot

Nišlija Saša Spasić ubijen je 2020. godine u kafiću jednog tržnog centra u gradu Samborondon u Ekvadoru, kada im se likvidator hladnokrvo približio stolu i zapucao u Srbina naočigled supruge koja ga je gledala dok je ležao u lokvi krvi.

Snimak likvidacije zabeležile su nadzorne kamere, a pucač je pobegao u nepoznatom pravcu, a uhapšen je nakon mesec dana potrage za njim.

Škaljarci dobili metak u luksuznom restoranu

Igor Dedović, Stevan Stamatović, Veljko Belivuk
foto: Printscreen / Star.gr, Zorana Jevtić

Vođa škaljarskog klana Igor Dedović i njegov najbliži saradnik Stevan Stamatović ubijeni su 19. januara 2020. u Atini, i to pred ženom i decom koji su im tada došli u posetu, iz razloga što su se Dedović i Stamatović krili iza lažnih dokumenata u ovoj državi.

Kako se tada pisalo, napadači su te kobne noći upali u restoran gde su žrtve bile sa porodicom.

Obučeni u crno i vešto maskirani, napadači su prišli do stola gde su sedeli Dedović i Stamatović, nakon čega su otvorili vatru.

Od samog početka, ova ubistva su zaintrigirala javnost, pogotovo što je u javnost dospela vest da iza svega stoji kavački klan na čelu sa Radojem Zvicerom.

U Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, isplivala su jeziva saznanja nakon svedočenja Srđana Lalića, koji je izjavio da je Dedović metak dobio u čelo nakon čega mu je glava upala u tanjir.

Zvicer likvidaciju izbegao za dlaku, žena ga spasila

Radoje Zvicer
foto: Printscreen Libertas

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, izrešetan je u Kijevu, naočigled supruge Tamare.

On je napadnut ispred luksuznog stambenog kompleksa, kada su ga dvojica napadača presrela nedaleko od parkinga i krenuli da ga rešetaju iz automatskog oružja.

Naime, Zvicerova supruga Tamara izletela je iz zgrade naoružana pištoljem, a kamere su je usnimile kako puca na napadače, iz tog razloga se veruje da je upravo supruga sprečila da napadači "overe" Zvicera.

Ime Veselina Vukotića spominjalo se u policijskom izveštaju gde su navodili da se Vesko navodno nalazio u automobilu sa svojim sinom Jovanom kada je on pucao na vozilo Tamare Zvicer, supruge ozloglašenog vođe kavačkog klana, Radoja Zvicera.

Plaćeni ubica izrešetao vođu "škaljaraca"

Jovan Jovica Vukotić, Jovan Vukotić
foto: Prinstcreen

Jovan Vukotić ubijen je u septembru 2022. godine pred trudnom nevenčanom suprugom Mašom i njihovim dvogodišnjim detetom.

Vukotića su pratili određeno vreme da bi ga 8. septembra likvidirali kada je zajedno sa porodicom krenuo u tržni centar u elitnom delu Istanbula. Napadač je izrešetao Vukotića sa pet hitaca, a tom prilikom niko od članova porodice Vukotić koji su se našli u automobilu nije bio pogođen.

Naime, među kriminalnim klanovima oduvek je postojao određeni kodeks ponašanja, međutim izgleda da su danas prestala da važe pravila, a pripadnici ozloglašenih grupa sve češće dobijaju metak u čelo ne gledajući ni vreme ni mesto, pa tako neretko bivaju izrešetani baš naočigled članova porodice.

Bonus video:

01:44

KRIMINOLOZI: Kriminalni klanovi bore se za prevlast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track