UKINUT PRITVOR NAVIJAČU OSUMNJIČENOM ZA NAPAD NA UTAKMICI: Optužen da je stavio fantomku, upao na teren i tukao golmana Rada!
Golman Luka Martinović napadnut na utakmici, Foto: Printscreen/Youtube, Pritnscreen/Instagram

apelacioni sud

UKINUT PRITVOR NAVIJAČU OSUMNJIČENOM ZA NAPAD NA UTAKMICI: Optužen da je stavio fantomku, upao na teren i tukao golmana Rada!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor Mateji R. (20) protiv kog je Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo optužni predlog zbog sumnje da je 11. novembra prošle godine na utakmici između fudbalskih klubova Zemun i Rad, napao Luku Martinovića, golmana Rada.

Kako je za Kurir potvrdila branilac Mateje R., advokat Slavka Babić, Apelacioni sud je usvojio njenu žalbu. - Rešenjem Apelecionog suda u Beogradu usvojena je žalba i ukinut mu je pritvor u kom se nalazio od 11. novembra prošle godine - potvrdila je Babićeva za Kurir.

Advokat Slavka Babić
Advokat Slavka Babićfoto: Privatna Arhiva

Po rečima advokata Slavke Babić njenom branjeniku je ukinut pritvor jer ne postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

- U pitanju je neosuđivana osoba, mlađe životne dobi - navela je Babićeva za Kurir, tvrdeći da nema dokaza da je njen klijent učinio krivično delo koje mu je stavljeno na teret.

Mateji R. se, podsetimo, na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu kao i krivično delo laka telesna povreda.

Sumnja se da je Matija R. maskiran fantomkom, tokom fudbalske utakmice Zemuna i Rada preskočio zaštitnu ogradu tribine stadiona i zajedno s više nepoznatih navijača Zemuna, koji su takođe nosili fantomke, sišao na teren i golmana Luku Martinovića udarao po glavi i telu.

Utakmica Srpske lige Beograd igrana je 11. novembra i prekinuta je u 15. minutu zbog nereda.

Bonus video:

01:01

KADA VIDIMO ČIME JE UBIJEN NAVIJAČ AEK-a, TO SIMBOLIZUJE SAMO JEDNO Karan odgonetnuo: Tim grupama nož nikada nije daleko od ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track