ZLOGLASNOG UBICU ZEMUNSKOG KLANA IZRUČUJU IZ ŠPANSKOG ZATVORA! Pričalo se da je ubio dete tokom provale, ali šta je prava istina!
Foto: Siniša Petrić

KO JE SINIŠA PETRIĆ ZENICA

ZLOGLASNOG UBICU ZEMUNSKOG KLANA IZRUČUJU IZ ŠPANSKOG ZATVORA! Pričalo se da je ubio dete tokom provale, ali šta je prava istina!

Crna Hronika -

Siniša Petrić, zvani Zenica, važi za jednog od najokrutnijih ubica na ovim prostorima! Petrić je, podsetimo, 2012. godine uhapšen u jednom restoranu u španskoj Valensiji, zajedno sa Lukom Bojovićem.

On bi 17. januara trebalo bi da sleti u Sarajevu i odsluži još tri godine zatvorske kazne u Bosni i Hercegovini, i to na sopstveni zahtev.

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića, a "slavu" je stekao hladnokrvnim i monstruoznim ubistvima širom Evrope i stoga važi za najmonstruoznijeg člana "zemunskog klana".

Marinko Magda
Marinko Magda foto: Printscreen/Youtube/ Hír TV

Zenica je još kao maloletnik bio član grupe ubica Marinka Magde, koja je masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Petrićeva ekipa je radila za Magdu, pa su u januaru 1994, za samo jednu noć, u Subotici ubili Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.4

Magda je upucao oca i majku, tada se pojavio mali dečak, kome je Siniša rekao da ćuti i da se sakrije iza kreveta. Nakon što su pronašli novac i krenuli, Zenica se okrenuo i ubio dečaka.

Zemunski klan
Zemunski klan foto: Privatna Arhiva

Kada ga je sudija pitao zašto je ubio dete, Zenica je odgovorio: "Bio sam nešto nervozan te noći." Osuđen je na smrt, ali mu je kazna preinačena na 15 godina zatvora. Međutim, godinama kasnije Petrić je to negirao, rekavši da je bio maloletan. O motivima onoga što je rekao na sudu, nije hteo previše da govori.

Zenica se još nalazi u zatvoru u Valensiji, gde je 2012. uhapšen zajedno sa Lukom Bojovićem.

On je zatražio da ostatak kazne odsluži u BiH, a to je pod čudnim okolnostima prihvatio Okružni sud u Banjaluci.

Po toj odluci Okružnog suda u Banjaluci, Petrić će biti premešten u zatvor u Foči. Tu bi trebalo da odleži tri godine, ali je pretpostavka da će se u njemu zadržati godinu dana, uz dobro vladanje. Nakon toga je slobodan čovek.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:36

ŠOKANTNA IZJAVA ADVOKATA: Zemunski klan je nastao NAKON UBISTVA ZORANA ĐINĐIĆA! Za Kurir TV otkrila pravo ime ozoglašene grupe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track