"OSTALI SMO BEZ IGDE IČEGA, ALI KAD KRENE OVAKO NEŠTO PRVO DECU SPASAVAŠ": Ispovest Aleksandra čiji je stan izgoreo na Banjici!
Foto: Kurir.rs

bez krova nad glavom!

"OSTALI SMO BEZ IGDE IČEGA, ALI KAD KRENE OVAKO NEŠTO PRVO DECU SPASAVAŠ": Ispovest Aleksandra čiji je stan izgoreo na Banjici!

Crna Hronika -

Porodica Aleksandra Pindovića danas je ostala bez krova nad glavom kada je u stanu ove petočlane porodice izbio požar.

Kako je za Kurir rekao Aleksandar, čiji je stan potpuno izgoreo, do požara je došlo zbog TA peći, međutim, u momentu kada je vatra buknula, gledali su samo kako spasiti živu glavu.

- Svi su živi i zdravi, mi smo petočlana porodica, svi smo na broju, tako da sve osim stana je tu. Ne znamo još kako je tačno došlo do požara, TA peć je u pitanju, ali ne znamo kako - započeo je priču Aleksandar.

1 / 5 Foto: Nenad Kostić

Naime, od stana nije ostalo apsolutno ništa, gust dim se širio u Bulevaru oslobođenja, ipak usled brze reakcije vatrogasca, požar se nije širio na ostale stanove ove zgrade.

Šteta je ogromna, a porodica Pindović je na vreme evakuisana, prošli su bez većih povreda, osim najstarijeg člana ove porodice.

- Mi smo u drugom delu stana, moja majka je osetila da nešto gori, ona nas je i probudila, inače ko zna šta bi bilo. Majka je pokušala da ugasi požar, tako je i zadobila te opekotine po rukama, sad je u Urgentnom, nagutala se dima i eto te opekotine, ali nije ništa strašno. Mada, ona nas je probudila, inače bismo se svi podavili. Kad krene požar, ne gore ljudi, nego se dave. Zato sam ja rekao deci, odmah na krov, mislim nisu to mala deca, jedno od 25 godina, drugo od 21, ali svejedno, uplaši se čovek. Kad se tako nešto desi, prvo decu spasavaš - ispričao je Pindović za Kurir.

1 / 20 Foto: Kurir.rs

Glava ove porodice koja je sada ostala bez igde ičega, čvrsto stoji na nogama i pored nesreće koja ih je zadesila. Ipak vidno potresen, Aleksandar je svestan šta se desilo i da sada moraju sve ispočetka, ali i dalje je pozitivan i srećan što imaju divne prijatelje koji su tu u deljenju srećnih, ali i ovakvih trenutaka.

- U stanu je sve izgorelo, ništa nije ostalo, sad se moramo snalaziti, nemamo nigde ništa, ali javili su nam se prijatelji koji mogu pomoći, to je sreća u nesreći. Šta da se radi, sad sve ispočetka - zaključio je Aleksandar.

Podsetnimo, požar je izbio u zgradi na Bulevaru oslobođenja u Beogradu. U stanu nije ostalo ništa, osim crnila i pepela. Odmah po pozivu, na teren je izašlo 26 pripadnika VSJ Voždovac, Zvezdara i Banjica sa šest vatrogasnih vozila.

Bonus video:

00:09

Banjica požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track