SRBIN OPTUŽEN ZA UBISTVO ŠKALJARCA NAPRAVIO HAOS U ZATVORU U SPLITU Pod rotacijama ga prebacili u bolnicu jer je PROGUTAO ŽILET?!
Foto: BETA Zvonko Kučelin

SRBIN OPTUŽEN ZA UBISTVO ŠKALJARCA NAPRAVIO HAOS U ZATVORU U SPLITU Pod rotacijama ga prebacili u bolnicu jer je PROGUTAO ŽILET?!

Crna Hronika -

Zatvoreniku koji je u ponedeljak poslepodne iz splitskog zatvora u pratnji tri policijska kombija pod rotacijama žurno prebačen na pružanje pomoći na Hitni prijem KBC-a Firule zbog povreda u ustima i ždrelu koje su nastale nakon što je najverovatnije u ćeliji progutao žilet, ovo nije prvi put da je tako nešto napravio.

Radi se o 30-godišnjem Dušku Tanaskoviću iz Kragujevca, kojem se na zadarskom Županijskom sudu sudi za likvidaciju 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, kojeg je 25. avgusta 2022. godine ubio na plaži Katarelac na Pagu.

Nakon obrade u bolnici, a zbog navodne nesaradnje s doktorima, vraćen je istog dana u zatvor. Ali, dan poslije, u utorak, ponovo je pod pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevezen u splitsku bolnicu.

Sudija Ana Brkić, koja vodi Tanaskovićev predmet, nije dobila nikakvu službenu informaciju iz splitskog zatvora, a ni njegov splitski advokat Vinko Gulišija nije imao nikakvih saznanja. Iz Ministarstva pravosuđa su kratko odgovorili da je “iz zatvora u Splitu u spoljnu zdravstvenu ustanovu sproveden istražni zatvorenik zbog sumnje na moguće gutanje oštrica”.

Dusko Tanasković, Ubica, Zadar, Zrće, Pag
foto: SLOBODNA DALMACIJA/Zadarski.hr

Nezvanično, Tanasković je u prošle godine prebačen iz zadarskog u splitski zatvor zbog bezbednosnih razloga. Još dok je bio u Zadru, kako se kasnije ispostavilo na suđenju, gutao je žilete omotane selotejpom i upaljače.

Tanaskovića se optužnicom tereti da je s leđa prišao Vlaoviću, za kojeg su mediji nakon ubistva pisali da je bio visokopozicionirani pripadnik zloglasnog crnogorskog “škaljarskog klana” te da je živio “na visokoj nozi”, vozio skupe automobile, stalno bio u društvu starleta i poznatih lepotica. Tog je dana oko 6 ujutro Vlaović izišao iz noćnog kluba, a onda mu je prišao Tanasković i iz neposredne blizine mu iz pištolja s prigušivačem ispalio hitac u glavu.

Žrtva je preminula na putu do zadarske bolnice. Ubistvo je zabeleženo na nadzornim kamerama. Tanasković je potom pobegao, ali vrlo se brzo vratio, želeći valjda da se uveri je li obavio posao, i tada je uhapšen. Prve su informacije tada, po pisanju medija, govorile o tome da je Vlaovićevo ubistvo naručio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i za to je platio 50.000 evra.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Bonus video:

01:00

Debata u Pulsu Srbije: Rat između crnogorskih klanova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track