USTAVNI SUD USVOJIO ŽALBU SPECIJALNOG TUŽIOCA KOJI JE SARAĐIVAO SA KAVČANIMA: Razmatra se o pritvoru Čađenovića
Foto: EPA Boris Pejović, Ilustracija, Mondo.me

CRNA GORA

USTAVNI SUD USVOJIO ŽALBU SPECIJALNOG TUŽIOCA KOJI JE SARAĐIVAO SA KAVČANIMA: Razmatra se o pritvoru Čađenovića

Crna Hronika -

Sudije Ustavnog suda Crne Gore usvojile su žalbu branilaca suspendovanog specijalnog tužioca Crne Gore Saše Čađenovića, dostavljenu na rešenja kojima se produžava pritvor njihovom klijentu.

Nakon ovakvog stava Ustavnog suda, koji smatra da je žalba Čađenovićevih advokata osnovana, na potezu su sudije Apelacionog suda Crne Gore.

saša čađenović
saša čađenovićfoto: EPA Boris Pejović, Ilustracija, Mondo.me

Ovo nije prvi put da Ustavni sud uvažava žalbu njegovih advokata. U maju prošle godine, podsetimo, uvažili su stav odbrane da se Vrhovni sud u rešenju o produženju pritvora poziva na okolnosti koje su u domenu pretpostavki, dajući uopštene razloge, iz kojih proizilazi da opasnost od bekstva nije izvesna i realna, već nemoguća.

Podsećamo, Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra prošle godine, zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja. Specijalno tužilaštvo sumnjiči ga da je službeno delovanje podredio interesima kavačkog kriminalnog klana, a prošlog meseca mu je produžen pritvor.

(Dan)

Bonus video:

04:06

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track