MUK U PODGORICI, STRAŠAN ZLOČIN I VELIKA PORODIČNA TRAGEDIJA: Familija se čituljama oprašta od supružnika i njihovog sina
Pokojni bračni par, Foto: Printscreen, Kurir, Privatna Arhiva

teški dani

MUK U PODGORICI, STRAŠAN ZLOČIN I VELIKA PORODIČNA TRAGEDIJA: Familija se čituljama oprašta od supružnika i njihovog sina

Crna Hronika -

Težak zločin i velika porodična tragedija potresla je Podgoricu kada je Mileta D. (51), kako se sumnja, hicima iz pištolja usmrtio članove svoje porodice u porodičnom stanu.

Podsetimo, u podgoričkom naselju Tološi, u subotu iza ponoći došlo je do stravičnog zločina kada je bivši policajac Mileta D. (51) ubio svoju suprugu Veru (49) i njihovog maloletnog sina M. D. (12).

1 / 4 Foto: Kurir

Za Veru, koja je ubijena sa svojim sinom, svi imaju samo reči hvale.

- Ovakve tragedije ne smeju više da se dešavaju. Bila je omiljena profesorka i koleginica. Neka počiva u miru - navodi se na društvenim mrežama uz Verine forografije na kojima je nasmejana sa svojim učenicima, dok se u komentarima nižu komplimenti za Veru i žaljenje za čitavom porodicom.

ubistvo i samoubistvo, ubistvo, Tološi, Podgorica, Vera Drobnjak, Mileta Drobnjak
foto: Printscreen

Crnogorska policija je saopštila juče da se sumnja da je motiv porodične tragedije "akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem dečaka".

Inače, Mileta D. je nekadašnji inspektor Odseka za borbu protiv droge i krijumčarenja u Podgorici, a njegova supruga radila je kao profesorka u jednoj školi.

Saopštenje crnogorske policije

Pedestjednogodišnji M.D. ubio je svoju suprugu V.D. (49) i sina Đ.D. (12), a potom izvršio samoubistvo, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi, porodična tragedija dogodila se jedan sat nakon ponoći u Trebinjskoj ulici u Podgorici.

- Na licu mesta uviđaj je izvršen od strane državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uz sudelovanje veštaka balističke struke i službenika Odeljenja bezbednosti Podgorice - stoji u saopštenju policije.

Iz UP su kazali da je M.D. bio penzionisani službenik policije, dok je V.D. bila prosvetni radnik. On je hicima uz vatrenog oružja usmrtio suprugu i sina.

- Prema, za sada raspoloživim informcijama pištolj koji je korišćen kao sredstvo izvršenja ovog dela je bio u privatnom posedu. Na licu mesta su pronađena još dva komada vatrenog oružja za koja će pripadnici policije utvrditi da li su bila u legalnom posedu.

Takođe, prema podacima sa kojima za sada Uprava policije raspolaže sumnja se da je motiv izvršenja ovog dela akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana porodice, dečaka koji je lišen života - zaključuje se u saopštenju policije, prenosi podgorička Pobjeda.

Kurir.rs

Bonus video:

00:15

Policajac ubio ženu, pa sebe u Grockoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track