DRONOM PROŠVERCOVALI TELEFON U ZATVORSKO DVORIŠTE! Neverovatna operacija krijumčarenja u Spužu! Evo gde su napravili SIGURAN ŠTEK
Foto: Shutterstock

kao na filmu

DRONOM PROŠVERCOVALI TELEFON U ZATVORSKO DVORIŠTE! Neverovatna operacija krijumčarenja u Spužu! Evo gde su napravili SIGURAN ŠTEK

Crna Hronika -

Dvadeset mobilnih telefona oduzeto je zatvorenicima, mahom pripadnicima škaljarskog i kavačkog klana, pretresima u spuškom i bjelopoljskom zatvoru, u poslednjih nešto više od mesec dana.

Na koji način zatvorenici dolaze do telefona ali drugih zabranjenih stvari istražuje naš Nikola Vujović u razgovoru sa Božidarom Spasićem, bivšim šefom specijalnog tima državne bezbednosti.

Božidar Spasić
foto: Kurir Televizija

- Dok mi sad razgovaramo vrlo je verovatno da desetine kriminalaca razgovara ili šalje poruke putem telefona u raznim zatvorima širom Srbije i okruženja. Telefoni postoje u zatvorima i čine glavni komunikacioni sastav. Ranije su tome koristile posete rodbine, poruke preko advokata, poruke preko čuvara, komandira i tako dalje. Međutim, kako se pojavio taj mobilni telefon, to se promenilo. Ubacivanje je veoma interesantno. Tu se smišljaju čitave špijunske operacije -rekao je Spasić.

Naveo je jedna od takvih operacija koja zvuči gotovo filmski:

Božidar Spasić
foto: Kurir Televizija

- Kažu da se, prema potpuno pouzdanim informacijama, dogodio veoma zanimljv slučaj u Spužu. Spuž je jedan od najbezbednijih i najnebezbednijih zatvora u Crnoj Gori. Ja sam bio u tom zatvoru 2-3 puta u poseti nekoj. Kažu da su te telefone spuštali čak i dronom u dvorište. Znaju tačno gde da ga spuste, naprave neki štek u dvorištu i u njega sakriju taj telefon. Tako da, prilikom pretresa prostorija gde borave zatvorenici, nije moguće pronaći ništa.

Kaže da se prilikom šverca vodi računa o sledećim stvarima:

02:41

DRONOM PROŠVERCOVALI TELEFON U ZATVORSKO DVORIŠTE! Neverovatna operacija krijumčarenja u Spužu! Evo gde su napravili SIGURAN ŠTEK

- Telefon mora da bude specifičan. Mora da bude tanak, mora da bude specifičan, mali, vrlo mali, da može da se prenosi. Bilo je i situacija da su ga i u cipele stavljali, tako da u đonove uđe telefon. Otkri ga tako što je taj zatvorenik odjednom naglo "porastao". Telefoni se ubacaju, oni se drže u određenim prostorijama u kojima očekuju da stražari neće da ih traže. Međutim, naravno, uvek su pronađu ti telefoni. Telefoni koriste takozvani veliki bosovi, ili šalju poruke, ili uspevaju da čak i obave razgovor.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:42

KRAJ ŠKALJARSKOG KLANA? Radulović: Ubistvom Vukotića oni su obezglavljeni! Kriminal jenjava ili dobija NOVO RUHO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track