OTKRIVENO 107 IREGULARNIH MIGRANATA: Za tri dana od formiranja Štaba u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.Ilić

OTKRIVENO 107 IREGULARNIH MIGRANATA: Za tri dana od formiranja Štaba u Malom Zvorniku

Crna Hronika -

LOZNICA - Od formiranja Štab koji će raditi na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače, 29. januara, obavljena je kontrola 93 vozila, 166 lica i otkriveno 107 iregularnih migranata, koji nezakonito borave na ovom području, od kojih su 82 dalje smeštena u prihvatne centre, koji su u nadležnosti Komesarijata za izbeglice i migracije, saopštilo je juče Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

- Pripadnici MUP-a prisutni su i sprovodiće kontrole i preduzimati mere na teritoriji Malog Zvornika, Ljubovije, Loznice i Banje Koviljače sve dokle se kanali krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija ne preseku - izjavio je juče Branislav Šalipurević, rukovodilac Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku. Šalipurević je objasnio da je štab u Malom Zvorniku formiran po naređenju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i da su odmah po formiranju preduzete pojačane aktivnosti na suzbijanju iregularnih migracija.

Migranti
foto: Kurir/T.Ilić

- Uvereni smo da će pojačano prisustvo i vidljivost pripadnika MUP-a doprineti ukupnom osećaju bezbednosti građana i njihove imovine na ovom prostoru - kazao je Šalipurević, navodi MUP. Navedeno je da je protiv jedne osobe podneta krivična prijava zbog krivičnog dela u vezi sa opojnim drogama, a da je 15 lica, stranih državljana, privedeno nadležnom sudu za prekršaje zbog kršenja Zakona o strancima i Zakona o oružju i municiji, jer su kod njih pronađeni noževi. Šalipurević je istakao da su štabovi, prethodno formirani u Subotici, Preševu, Dimitrovgradu, dali izuzetne rezultate i da je novoformirani štab u Malom Zvorniku nastavak opsežne akcije na suzbijanju iregularnih migracija na teritoriji Srbije.

- Dokle god postoje rute i kanali za iregularne migracije na ovom prostoru, kao i žalbe građana da iregularni migranti povređuju njihovu imovinu i noću se kreću u blizini naseljenih mesta čim im stvaraju osećaj nespokoja, pripadnici MUP-a biće prisutni i preduzimati sve mere u skladu sa zakonom, kako bi se kanali za ilegalno krijumčarenje migranata suzbili i građani osećali bezbedno - kazao je Šalipurević, navodi se na sajtu MUP-a.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja