"VRAČARCI" I DANAS SELI NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Među njima muž starlete i sin pevača OPTUŽENI ZA 3 LIKVIDACIJE
Nikola Vušović u bekstvu, Foto: MUP Srbije, Printscreen

specijalni sud

"VRAČARCI" I DANAS SELI NA OPTUŽENIČKU KLUPU: Među njima muž starlete i sin pevača OPTUŽENI ZA 3 LIKVIDACIJE

Crna Hronika -

Pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima takozvanog "vračarskog klana", nastavljeno je danas pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, iznošenjem predloga za izvođenje dokaza.

Podsetimo, na prethodnom ročištu pročitana je optužnica, a svi optuženi koji su dostupni pravođu su se kratko izjasnili da nisu krivi i da ne priznaju krivična dela koja su im stavljena na teret.

Vračarci radili za Zvicera
Vračarci radili za Zvicerafoto: MUP RS, LibertasPress

Optužnicom je obuhvaćeno 38 okrivljenih koji se terete za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu u periodu od 2019. do 11. novembra 2022. Kao organizatori kriminalne grupe, podsetimo, označeni je Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, a sumnja se da je kriminalna grupa delovala kao ogranak "kavačkog klana" na čelu sa odbeglim Radojem Zvicerom.

Inače, u međuvremenu je potvrđena i optužnica koja je podignuta protiv Zvicera i nekoliko optuženih kojima se sudi kao "vračarcima", među kojima je i Vušović i tužilaštvo je predložilo da se ta dva postupka spoje, o čemu bi sud trebalo da odluči.

- Optužnicom protiv "vračarskog klana", na kojoj se nalazi 38 osoba, grupi se na teret stavljaju ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaji ubistva sada pokojnog Lazara Vukićevića, za čiju je likvidaciju optužena kriminalna grupa Veljka Belivuka, zatim Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića - podseća sagovornik Kurira.

Pripremno ročište, inače, zatvoreno je za javnost i na njemu bi tužilaštvo i odbrana, posle čitanja optužnice, trebalo da predlože dokaze koji će biti izvođeni tokom suđenja.

- Kada posle pripremnog ročišta bude zakazan javni glavni pretres, optuženi će moći detaljno da iznesu odbrane - kaže sagovornik Kurira.

Ubijeni Aleksandar Šarac
Ubijeni Aleksandar Šaracfoto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

Na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu, seo je i optuženi Nikola Kačarević, inače bivši muž jedne starlete, koji je uhapšen zajedno sa ostalim pripadnicima kriminlane grupe i od tada je u pritvoru. Njega tužilaštvo tereti da je iskoristio poverenje i prijateljski odnos sa pokojnim Aleksandrom Šarcem i namamio ga u TC "Ušce", u kom je ubijen u oktobru 2020. Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo sumnja da je za tu informaciju Kačerevic dobio 6.000 evra od "Vračaraca". On je na saslušanju u tužilaštvu negirao navode krivične prijave.

Potvrdenom optužnicom, obuhvaćen je Marko Drakula koji je inače sin poznatog muzičara Nebojše Drakule, frontmena grupe "Direktori".

Bonus video:

02:54

DESETKOVANI SU, OVO SU POTEZI OČAJNIKA! Stručnjaci o tunelu ispod suda u Podgorici: Kriminalni klanovi su prvi put u defanzivi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track