KOMŠIJU NAPAO S LEĐA, ZARIO MU SATARU U GLAVU: Počelo suđenje za pokušaj ubistva u Pazovi! "OSEĆAM KRIVICU, ALI NE ZA OVO" (FOTO)
Povređeni Milenko i N.T., Foto: Privatna arhiva, Printscreen/Facebook

oštećeni traži strožu kaznu

KOMŠIJU NAPAO S LEĐA, ZARIO MU SATARU U GLAVU: Počelo suđenje za pokušaj ubistva u Pazovi! "OSEĆAM KRIVICU, ALI NE ZA OVO" (FOTO)

Crna Hronika -

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak je počelo suđenje u postupku koji se vodi protiv N.T. za krivično delo ubistvo u pokušaju, a koje je učinjeno na štetu oštećenog Milenka Bosanca iz Stare Pazove.

N.T. je, da podsetimo, u februaru prošle godine, prema navodima optužnice, nasrnuo sataron na svog komšiju i sa leđa ga udario u glavu nakon čega je nesreći čovek pao na zemlju i ostao da leži u krvi.

N.T.
N.T.foto: Printscreen/Facebook

- Milenko je pre sukoba kupio plac koji se graniči sa placom porodice N.T. i tamo sagradio kuću. Za sve što je radio imao je građevinsku dozvolu, ali im je iz nekog razloga smetao što je tu i što je uzeo taj plac - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Stalno su ga provocirali, dobacivali mu, pili po ceo dan... Kobnog dana Milenko je bio na svom placu kada mu je okrivljeni iz čista mira prišao sa leđa i uradio ga satarom po sred glave, kad je Milenko pao on je otišao i ostavio da ga leži u krvi.

Kako objašnjava izvor Kurira neke komšije pokušale su da pomognu Milenku.

- Ljudi su pokušali da mu pomognu, ali je N.T. sprečio da Milenko uopšte uđe u auto. Jedva je prevezen u bolnicu i tamo su mu se borili za život. Povrede koje je zadobio bile su opasne po život - kaže izvor Kurira.

Kurir je došao i u pored fotografije na kojoj se vide povrede oštećenog Milenka i na kojima ima više od 20 kopči.

Milenko Bosanac posle napada
Milenko Bosanac posle napadafoto: Privatna arhiva

Prema rečima advokatice oštećenog Milenka Bosanca, Jovane Šubarić, na pripremnom ročištu tužilaštvo i odbrana su iznosili dokazne predloge u cilju daljeg izvođenja dokaza tokom ovog glavnog pretresa.

- Odbrana je istakla na ročištu da bi, s obzirom da je Milenko napadnut sa leđa i da mu nije pružena nikakva pomoć, ovo delo trebalo da se prekvalifikuje u krivično delo teško ubistvo u pokušaju - kaže advokatica za Kurir.

Okrivljeni je upitan od stane predsednika veća kako se izjašnjava u pogledu optužnice koja mu se stavlja na teret na šta je on istakao da se ne oseća krivim.

- Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret, odnosno pokušaj ubistva. Osećam krivicu ali za neko drugo, lakše krivično delo - rekao je okrivljeni N.T.

Po završetku pripremnog dela ročišta, kada počne izvođenje dokaznih radnji, bi trebalo da okrivljeni iznese odbranu, da se oštećeni ispita u svojstvu svedoka, kao i da se saslušaju drugi svedoci koji su bili očevici predmetnog događaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track