"SAMO JE HTEO DA JOJ SKLONI ĆEBENCE SA LICA" Muk nakon smrti bebe u Paraćinu: "Ta porodica kao da se kamenjem na Boga gađala"
Ilustracija, Foto: Shutterstock

i ranije doživeli tragediju

"SAMO JE HTEO DA JOJ SKLONI ĆEBENCE SA LICA" Muk nakon smrti bebe u Paraćinu: "Ta porodica kao da se kamenjem na Boga gađala"

Crna Hronika -

Četvoromesečni Njegoš, koji je 29. januara u Paraćinu, sticajem nesrećnih okolnosti, pao iz nosiljke sa prvog sprata zgrade u podrum, preminuo je u utorak u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

I pored nadljudskih napora, lekari nisu uspeli da se izbore za život dečaka, koji je u Tiršovu odmah posle nesreće prevezen iz Opšte bolnice u Paraćinu.

- Već na prijemu je potvrđeno da je povreda veoma teška i opasna po život. Dete je, nažalost, uprkos naporima kolega podleglo povredama - izjavila je prof. dr Dušica Simić, šef Intenzivne nege u klinici u Tiršovoj.

Kako nezvanično saznajemo, Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju, nakon čega će se znati precizno koje je sve povrede beba imala i tačan uzrok smrti, mada se odmah, prema vestima iz paraćinske bolnice, znalo da su povrede bile izuzetno teške. Dečak je, nažalost, posle osam dana preminuo.

Otac izgubio brata i sestru

Ova stravična nesreća podsetila je na još jednu tragediju koju je ista porodica doživela pre 14 godina u iznajmljenoj kući u Glavici, gde je tada živela. Otac sada preminule bebe tada je u požaru izgubio brata i sestru, blizance koji su imali samo tri godine. Oni su izgoreli u krevecu, gde su spavali. Njihov stariji brat, otac bebe, tada je imao 11 godina i nalazio se u drugom delu kuće, pa je izbegao tragediju i ostao nepovređen.

U paraćinskom naselju Jagodnjak, gde su se svi molili da mali Njegoš, koji je pre četiri meseca ugledao svet, preživi i da se oporavi, ne mogu da sakriju tugu što njihove molitve nisu uslišene.

- Kao da se ta porodica kamenjem gađala na Boga - kaže jedan od komšija, koji se seća da je bebin deda Momčilo pre 14 godina izgubio blizance u požaru.

- Ne znam kako će Momčilo, koji je kobnog dana nosio bebu u nosiljci, ovo uspeti da preživi. A samo je želeo da bebi skloni ćebence sa lica! Ni u snu niko ne bi mogao da pomisli da može da se dogodi ovako nešto, da beba u tom trenutku padne.

Stravičan događaj koji je po drugi put unesrećio ovu porodicu, raseljenu davno sa Kosova i Metohije, dogodio se u prisustvu roditelja i starije sestre preminule bebe, kada je njen deda izneo nosiljku sa detetom iz automobila i krenuo stepeništem ka stanu u naselju Jagodnjak.

Želeći da dečaku bude udobnije, Momčilo je hteo da joj skloni ćebence koje joj je pokrilo deo lica i u trenutku kada je nosiljku prislonio na gelender prvog sprata, beba je ispala i završila u podrumu zgrade, proletevši kroz prostor između stepeništa.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

01:36

UBIJENA DESETOMESEČNA BEBA: Palestinci žele mir, ALI IMAJU DVA PROBLEMA! Vitorović analizira: Kako će izgledati nastavak rata?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track