4 RADNIKA DANAS IDE KUĆI, 2 I DALJE U BOLNICI: Evo u kakvom su stanju povređeni u eksploziji u vojnoj fabrici u Lučanima
Foto: RINA

4 RADNIKA DANAS IDE KUĆI, 2 I DALJE U BOLNICI: Evo u kakvom su stanju povređeni u eksploziji u vojnoj fabrici u Lučanima

Crna Hronika -

Svi radnici, njih šest, koji su juče povređeni u požaru koji je izbio u vojnoj fabrici "Milan Blagojević - namenska - AD" u Lučanima su stabilnog opšteg stanja, potvrdili su u Opštoj bolnici u Čačku.

Neki od njih danas će biti pušteni na kućno lečenje.

"Svi pacijenti povređeni u jučerašnjem pozaru koji se juče desio u fabrici Milan Blagojević Lučani su stabilnog opšteg stanja. Četiri pacijenta koja su inicijalno primljena na hirurgiju se danas puštaju na kućno lečenje sa konstatovanim lakim telesnim povredama. Druga dva pacijenta koja su primljena u jedinicu intenzivne nege se zadržavaju na daljem lečenju na odeljenju hirurgije", izjavila je dr Marija Stranjanac, PR čačanske bolnice.

Podsećamo, požar u vojnoj fabrici je izbio juče oko 9.20 u pogonu za takozvano gnjetanje baruta. Kako su novinarima objasnili u ovoj kompaniji reč je o tehnološkom požaru koji je u procesu proizvodnje municije sastavni deo ovog rizičnog posla.

Istakli su da je pregledom sigurnosnih kamera utvrđeno da nije bilo kršenja procedura u smislu poštivanja mera bezbednosti na radu, kako od strane radnika, tako i od strane fabrike. U narednim danima se očekuje da nadležne službe obave uviđaj i utvrde tačan uzrok ovog incidenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track