POLICAJAC ĐORĐE (28) UBIO SUPRUGU NEVENU (20), PA SEBE: Prošla je godina od stravičnog porodičnog zločina u Grockoj BOL NE PROLAZI
Foto: Drustvene Mreže

POLICAJAC ĐORĐE (28) UBIO SUPRUGU NEVENU (20), PA SEBE: Prošla je godina od stravičnog porodičnog zločina u Grockoj BOL NE PROLAZI

Crna Hronika -

Na današnji dan pre godinu dana u beogradskom naselju Grocka dogodio se stravičan porodični zločin. Policajac Đorđe Pavlović (28) ubio je suprugu Nevenu Bekić (20), a potom presudio sebi. Učinio je to službenim pištoljem.

Taj užas se dogodio 10. februara 2023. oko 18 sati u njihovom iznajmljenom stanu u kom su živeli od kada su bili u braku. Naime, žrtva je ostavila supruga dve nedelje pre zločina, a kobnog dana je došla na njegov nagovor kako bi opet razgovarali i kako bi se dogovorili oko razvoda. Međutim, kako su tada komšije rekle za Kurir, čula se žučna rasprava mladog bračnog para, a ubrzo i tri hica. Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt dvoje mladih.

Kako su ranije prijatelji bračnog para naveli Đorđe se kobne večeri vratio sa posla i dogovorili su se da se vide kako bi pričali o razvodu, koji on navodno nije želeo da prihvati.

"Nevena je, navodno, neko vreme pre nego što je otišla od supruga želela da se razvede. Dve nedelje pre zločina vratila se kod svojih", podseća izvor.

Ivana Bekić, Nevena Bekić, Grocka
foto: Printskrin/Instagram

Nevena i Đorđe, inače, bili su u braku nepunih godinu dana kada su se javili i prvi problemi, ali niko od porodice i prijatelja nije ni slutio na tragediju.

Nevenina majka Ivana svojevremeno je za Kurir rekla da joj je cilj da svojim i primerom svoje ćerke doprinese koliko može, jer je nasilje nad ženama ozbiljno poraslo.

"Želim samo da nijedna majka ne više ne plače za svojim detetom. Trenutno sve prolazim ponovo, po ko zna koji put, kroz sve i nisam baš najbolje, ali se trudim da budem dobro zbog dece, Neveninih sestara", rekla je tada Ivana i dodala:

Grocka, Nevena Bekić, Đorđe Pavlović
foto: Printskrin/Facebook

"Sada sam sigurna da bih je više zvala, mešala se, tražila objašnjenja za čudna ponašanja, ne bih joj nikada dopustila da prolazi i podnosi sve samaa. Znam gde sam pogrešila, mislila sam da znam sve o njenom životu i nisam insistirala da mi se otvara za svako čudnije ponašanje. Možda sam mogla da joj pomognem, samo da sam znala kako".

Inače, Đorđe je prethodno već potezao pištolj na Nevenu, 23. januara, kako je kasnije ispričala Nevenina majka. Ona nije želela da ga prijavi policiji, jer je znala koliko voli svoj poziv. Tada se samo okrenula i napustila ga, a Ivana ju je podržala u odluci.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

"Moja Nevena je 23. janura napustila supruga. Tada mi je krišom poslala poruku i tražila da mu zovem oca jer je repetirao pištolj i uperio ka njoj. Roditelji su mu na svu sreću bili u blizini kuće gde su oni živeli. Tada ga je otac savladao. Molila me je da nikome ništa ne pričam. Nije želela da izgubi posao policajca. Obećala sam joj da ću ćutati. Dvadest dana pre smrti bila je srećna. Živela je sa mnom i dve sestre", ispričala je Ivana.

Ne može da prežali što je tog kobnog 10. februara 2023. poslala ćerku kod Đorđa.

"Tog 10. februara poslala sam ćerku kod Đorđa. Govorila mi je da joj se ne ide, molila me... Rekla sam joj: Neno, sine, molim te idi i lepo se pozdravite, raziđite se ko ljudi. I Đorđe joj je rekao da bi bilo lepo da se vide i da popričaju, da ne okreću glavu jedno od drugog. Nisam verovala da će je ubiti.", kroz suze je govorila Nevenina majka.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv)

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar - SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

Incest trauma centar - SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track