Najnovije vesti

"SUZA NEMAM VIŠE DA PLAČEM, SRCE MI JE IZGORELO" Majka Gorana Đokića u suzama o KAZNI ZA UBICU najmilijih: Ovo ni u RATU NIJE BILO
Foto: M.S.

doživotna kazna za gorana džonića

"SUZA NEMAM VIŠE DA PLAČEM, SRCE MI JE IZGORELO" Majka Gorana Đokića u suzama o KAZNI ZA UBICU najmilijih: Ovo ni u RATU NIJE BILO

Crna Hronika -

“Suza nemam vise da plačem, ne mogu ovu bol vise da istrpim. Jedva stojim na nogama, srce mi je izgorelo za njima. Kakav doživotni zatvor...”

Ovim rečima je Stojanka Đokić, majka ubijenog Gorana Đokića, prokomentarisala potvrđivanje doživotne kazne penzionisanom vatrogascu Goranu Džoniću (59) iz Moravca koji je ubio njenog sina, snaju i unuku.

Goran Džonić, baka Stojanka, Stojanka Đokić, majla Gorana Đokića
foto: M.S.

Starica je saznala za potvrđivanje doživotne kazne dželatu njenih najmilijih.

- Ovo i u ratu nije bilo. Da ih ubije, da ih zapali, da ih opljačka, pa kola da mu zapali, kuću mu zatvori, uništi ih skroz. On je Goranove podatke sve znao, drugom nikome moj sin ne bi stao kolima uveče na putu. On je znao da ima pare, da je sakupljao za moju Liku da joj kupi stan, da je skući. Dolazio im je i u kuću, i kod Gorana u menjačnicu. Dođe pa sedi po dva sata. Od Gorana je pare uzimao kao da su njegove bile. I kako mu je vratio… Brat od ujaka, blizak rod… Strašno i prestrašno - priča baka Stojanka kroz suze, jedva čujnim i drhtavim glasom.

Od smrti sina, snaje i unuke koji su brutalno ubijeni pre dve i po godine u ataru Moravca, kada su iz njene kući krenuli ka svom stanu u Aleksincu, starica je neprekidno u suzama.

Goran Đokić, porodica Đokić, Lidija Đokić
foto: Privatna Arhiva

- Teško mi je bez njih, teško je, nema se gde. Nedostaje mi i Goran i Gordana, ali najviše mi je za moju Lidiju krivo. Moja Lika, mlada, zelena, još život nije proživela. Ne spavam ni noć ni dan. Lidija ni mrava nije zgazila. Srce me boli, malo li mu je kafa skuvala? Kad Džonić dođe kod nas traži: „Lidija napravi mi kafu, onu moju“. Neće svаku kafu gospodin da pije. Posebna rakija, posebna kafa za njega. Eto kako im je za dobro im vratio. Ubijeni su ni krivi ni dužni, za svoje pare – priča plačući baka Stojanka.

Džonić je pred Višim sudom u Nišu oglašen krivim da je iz koristoljublja počinio teško ubistvo kako bi došao do novca za vraćanje duga od 10.000 evra koje je pozajmio kako bi kupio i renovirao kuću za jednog od sinova.

Sud je rekao - kriv je!

On je 27. septembra 2021. godine posle ponoći brata od ujaka Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (26), zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i preteći pištoljem primorao da odu do mesta zvanog “Dudin gaj” gde ih je ubio, a njihova tela zapalio.

“Pasat” je odvezao u okolinu Tešice gde je uzeo oko 40.000 evra u raznim valutama iz gepeka a vozilo zapalio, nakon čega se vratio skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina Stefana.

Goran Džonić, trostruki ubica
foto: M.S.

Molba za uslovni otpust

Veće Višeg suda kojim je predsedavao sudija Mirko Drašković osudilo ga je 13. juna 2023. godine na kaznu doživotnog zatvora. Džonić se žalio na presudu ali je Apelacioni sud u Nišu 17. januara 2024. godine potvrdio rešenje Višeg suda u Nišu čime je presuda postala pravosnažna.

Apelacioni sud je, inače, preinačio samo deo presude Višeg suda kojom je Džoniću vreme provedeno u pritvoru uračunato u izrečenu kaznu doživotnog zatvora, dok je u ostalom delu žalba njegovog branioca odbijena, a presuda potvrđena.

Uračunavanje pritvora u kaznu doživotnog zatvora urađeno je kako bi se precizirao datum od kada Džonić može da podnese molbu za uslovni otpust, a to je po zakonu tek posle 27 godina.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

02:41

NASTAVAK SUĐENJA OCU IZ PAKLA! 8 godina držao ćerku zaključanu u kupatilu i IZGLADNJIVAO JE! Advokat izneo kakva se kazna očekuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track