BELIVUK IZAŠAO ZA GOVORNICU PA "PROZVAO" LALIĆA Evo šta je bio povod: "To je on, stručnjak, trebalo da zna"
Foto: Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

BELIVUK IZAŠAO ZA GOVORNICU PA "PROZVAO" LALIĆA Evo šta je bio povod: "To je on, stručnjak, trebalo da zna"

Crna Hronika -

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, otmice, silovanje na stadionu, trgovinu drogom i oružjem nastavlja se pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Jedan od razgovora koji je pušten je razgovor između Slađane Sekulić i supruge Veljka Belivuka Bojana Belivuk 23. decembar 2020.

Sekulić: Kod Steka smo

Belivuk: Tek dotle, pa šta radite vi

Sekulić: Vozim četvoro dece, za pet minuta smo tu.

Belivuk: Ajde, je...a, ja mislila brzo ste tu. Stigla pica i ohladiće se dok dođete.

Sekulić: Neće, tu smo

Sledeći razgovor koji je pušten vodili su Georgiev, Janković, Slađana Sekulić i Veljko Belivuk u Tršiću, 27. decembra 2020. u takozvanoj Deda Mrazovoj kućici.

Belivuk: Pazi ovako, kupatilo je završeno skroz, suši se, sutra dolazi vodovodžija da radi, lavabo, ovaj kako se zove, ovaj dole, ovaj đavo, wc šolja i tako dalje, kuhinja se sutra radi danas usu popunjavali ove fugne ove i mi ćemo danas ono da radimo u sobi, kakoko se zove, laminat, sutra stižu vrata.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Marko Miljković, Specijalni Sud, Sudjenje
foto: Zorana Jevtić, Dado Djilas, Nenad Kostić

Potom razgovaraju o oružju.

Belivuk: Koliko košta da se kupi ovako nešto brate?

Janković: Pa puška sa ovim sistemom i punjenjem 1400 evra.

Belivuk: To se uhvati ovako. Neću da dižem dok ne izađemo negde, neću da optetim.

Janković: Nećeš, a ona je i jeftina. U sledećem razgovoru Belivuk i Janković ulaze u kuću da lože vatru i razgovaraju o oružju i radovima na sređivanju kuće u Tršiću.. Janković: Mašinen, das iz mašinem. Precizna u pi...u m****..u Belivuk: Jeste. Janković: Ja sam prezadovoljan, ti malog za strelca

Belivuk; Ne mnogo. Gledaj sad kad oborim Janković: Čekaj trebao si municiju negde da štekuješ Belivuk: Nisam, čekam da dođu oni pa ću onda. Janković: Ja sam sve napunio brate. Možemo da dejstvujemo odmah

Belivuk; Hahah Janković: Evo ti futrola, trebaće ti ovde Belivuk: Hvala ti, super si. Janković: To si mi ti dao Belivuk: Sekula mi je poručio onu za nogu Janković: Sad ti je najbolje to kad si u selu

Belivuk: Ma za leto ok jeste, al pričam ti za zimu sad, pošto planiran sad za ovaj period Janković: Znači, za STEYER si se odlučio

Potom Janković i Belivuk prelaze na priču o tome da su se odlučili da kupe radijatore.

Janković: Lepa kuća skroz

Belivuk: jedina je ova imala sve, poslednja u nizu, na vrh brda, da nema blizu komšije, da ima struju i vodu. Idu četriri reflektora, na svaki ćošak idu četiri reflektora, najveća koja postoje da bacaju lepo. I brate, sve osvetljeno, sve se vidi. I stavim kovano gvožđe sa dve brave, neću prozore da diram. Ako će neko da uđe, ima da uđe. Ali čisto da zaštitim koliko mogu, da ne pravim zatvor.

Janković: Da dam da stave kamere negde malo?

Belivuk: Za sada ne mogu, magla smanjuje mogućnost jer je hladno

Potom razgovaraju o tome da će da jedu, pa da je Belivuk i Slađana Sekulić da postavljaju laminat "jer je ona to već radila".

Belivuk: Sve su oni proverili, ko je gde, šta. Da me ne boli glava. Druga stvar, više će oni da budu ovde, oni će da održavaju.

Belivuk: Brate, 25.000 evra sam platio kuću i 38 ari placa, posle sam dokupljivao zemlju, braco, mnogo je to. Šta je on ovde uložio, doveo struju, doveo vodu, sazidao ovo. Uredio put.

Janković: Košta, sve košta.

Belivuk: I nije pravljeno od nekih falš materijala, da kažeš

Belivuk je posle preslušavanja ovih razgovora izašao za sudsku govornicu pošto ga je sudija pozvala da se izjasni.

- Glasovi mi nisu poznati, niti se priprema krivično delo niti realizuje. Pominje se neka puška, gde se kaže da je plaćena 1.400 evra i da je za te pare "mogla da se kupi prava" i da se ubacuju dijabole. To je i stručnjak Srđan Lalić trebalo da zna - rekao je on.

Optuženi Janković je potom izašao za govornicu. - Ne prepoznajem dijalog, ne znam ko ovo priča - rekao je on tvrdeći da glas nije njegov.

Bonus video:

01:55

BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA! Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja