SUĐENJE PORODICI DEČAKA-UBICE IZ OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Danas po tužbi porodice ubijene devojčice Adriane Dukić
Foto: Petar Aleksić

SUĐENJE PORODICI DEČAKA-UBICE IZ OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Danas po tužbi porodice ubijene devojčice Adriane Dukić

Crna Hronika -

Parnični postupak protiv porodice dečaka-ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, a po tužbi porodice jedne od ubijenih devojčica Adriane Dukić koja je prva podnela tužbu, održaće se danas u Višem sudu u Beogradu.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje, parnica
foto: Petar Aleksić

Kao podrška porodici Dukić stigli su i raditelji ostale dece koja su žrtve zločina u Ribnikaru. Gotovo sve porodice su došle da pruže podršku i srdačno se pozdravili sa roditeljima devojčice.

Postupak je odvojen u odnosu na onaj koji se vodi po tužbi ostalih porodica, ukupno 27 članova. Tužbu protiv roditelja dečaka ubice podneli su majka, otac, brat i sestra devojčice, žrtve pucnjave u Ribnikaru. Ona je, da podsetimo, ubijena 3. maja prošle godine kad je njen drug iz razreda usmrtio još osmoro dece i čuvara škole.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje, parnica
foto: Petar Aleksić

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se i krivični postupak protiv roditelja dečaka ubice koji se terete da su dečaku omogućili pristup vatrenom oružju.

OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava u školi, Vračar
foto: Nemanja Nikolić

Ocu se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je majka optužena zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

- Tužilac u ovom predmetu je predložio da suđenje bude zatvoreno za javnost, a jedan od razloga je što su kao svedoci pozvani i maloletnici koji su bili prisutni kad im je drug iz odeljenja ubijao drugare i ranio nastavnicu istorije u čijem se kabinetu sve desilo. Svi učenici tadašnjeg odeljenja VII/2 imaju status oštećenih, bez obzira na to da li su ranjeni ili ne - kaže izvor Kurira i dodaje da će se na sutrašnjem ročištu odlučiti o tome da li će suđenje biti otvoreno ili zatvoreno za javnost.

Osim roditelja dečaka, podsetimo, optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu, u kojem je pomenuto dete učilo da puca iz vazdušnog i vatrenog oružja.

- Sumnja se da je otac godinu dana pre tragedije obučavao svog sina (13) da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i gađa u mete. On ga je, kako se sumnja, u tri navrata vodio u Streljački klub i u otvoreni prostor u Etno selo "Gostoljublje" u Mionici - saopšteno je ranije iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track