"UVEK NASMEJAN, NAŠ KOLEGA I PECAROŠ": Oproštaji od vozača GSP 4 godine nakon pogibije! "Pežoom" proleteo kroz crveno i usmrtio ga
Foto: Privatna Arhiva

godišnjica

"UVEK NASMEJAN, NAŠ KOLEGA I PECAROŠ": Oproštaji od vozača GSP 4 godine nakon pogibije! "Pežoom" proleteo kroz crveno i usmrtio ga

Crna Hronika -

Bojan Perać (31) vozač gradskog autobusa na liniji 15, poginuo je pre tačno 4 godine na samom početku smene i to pred svojom kućom u Zemunu u teškoj saobraćajnoj nesreći, koju je izazvao Adam R. (26) vozač automobila "pežo" koji je osuđen na tri godine i osam meseci ztavora.

Na dan godišnjice njegove smti članovi njegove porodice objavili su Bojanovu fotografiju, uz poruku da ga nikada neće zaboraviti.

- U sećanje na našeg Bojana - piše u grupi u kojoj su i njegove kolege vozači, a komentari se samo nižu.

Bojan Perać
Bojan Peraćfoto: Privatna Arhiva

- Uvek nasmejan, naš kolega i pecaroš, počivaj u miru Boki - navodi se u jednom od mnogih komentara u kojima su se kolege ponovo oprostile od njega.

Nesreća se dogodila 12. februara 2020. oko četiri sata ujutro, kad se vozač "pežoa" nije zaustavio na crveno svetlo na raskrsnici Ulica cara Dušana i Tršćanske, već je nastavio da se kreće velikom brzinom. On se najpre zakucao u autobus na liniji 45, koji se potom odbio i udario u autobus na liniji 15, kojim je upravljao poginuli Bojan. Tom prilikom povređeni su vozač autobusa 45 Dragomir Ž. (54), putnica iz njegovog vozila M. K. (55), kao i vozač "pežoa".

Peraćev ujak tada je za Kurir rekao da je poginuo taman što je započeo smenu.

- Neposredno pre nesreće otišao je u GSP garažu, uzeo autobus i krenuo ka okretnici kako bi pokupio putnike, zato je bio sam u vozilu. Voleo je svoj posao i bio je momak za primer - naveo je neutešni čovek.

Bojan Perać, udes, Autobus
foto: Andrej Nikolić

Da sudbina bude još surovija, tada povređeni vozač Dragomir Ž. obučavao je poginulog mladića za vožnju autobusa.

Gradsko saobraćajno preduzeće, grad Beogard i porodica Perać podigli su spomen-obeležje u Zemunu, na mestu Bojanovog stradanja. Kako navode Novosti, spomen-obeležje je uspravna stena i sećanje na tragediju.

- Tuđom krivicom smo dana 12. 2. 2020. na ovom mestu izgubili sina, brata, kolegu i sugrađanina. Bojane, tvoja veličina i plemenitost će večno ostati u nama. Neka ti je večna slava i hvala. Plavi anđele - reči su uklesane na spomen-obeležju.

Bonus video:

00:10

Saobraćajka kod Niša: Jedan poginuo drugi životno ugrožen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja