OVA GREŠKA ODALA ZLIKOVCE IZ TUTINA! Mislili da su osmislili SAVRŠEN ZLOČIN, ali na ovo nisu računali! Kako su pale ubice Nusreta
Foto: RINA, Drustvene Mreže

bolesni umovi

OVA GREŠKA ODALA ZLIKOVCE IZ TUTINA! Mislili da su osmislili SAVRŠEN ZLOČIN, ali na ovo nisu računali! Kako su pale ubice Nusreta

Crna Hronika -

Zločinci koji su skovali plan da na Pešteru ubiju Nusreta Destanovića mislili su da će osmisliti savršeni zločin i izvući se nekažnjeno.

Destanović je ubijen 8. febrauara, a zločinci su skovali plan da najpre namame žrtvu, likvidiraju je i uklone sve tragove, uključujući i telo nesrećnog mladića. Međutim, na jednu stvar nisu računali i upravo ona je olakšala posao policiji u rasvetljavanju zločina.

Istraga o nezapamćenom zločinu koji se dogodio 8. februara u selu Međugorje kada je na izuzetno surov način ubijen Nusret Destanović (28) iz Tutina, još traje. Motiv ovog zločina još nije saopšten, a policija je uhapsila tri osobe koje su osumnjičene da su učestvovale u zaveri, dok se za glavni osumnjičenim, koji je najverovatnije pobegao u inostranstvo, još uvek traga. Iza brave se našao i E. Dž. (40), zbog sumnje da je pomagao osumnjičenima nakon izvršenog krivičnog dela.

Nusret Destanović
foto: Youtube/sandzakdanas

Najverovatnije je u pitanju ubistvo iz strasti, jer je nesrećni Nusret bio u emotivnoj vezi za R. H. bivšom suprugom osumnjičenog S. Z. U prilog toj tezi govori i obdukcioni nalaz, jer su na telu ubijenog pronašene čak 22 ubodne rane, nanete oštrim predmetom, a nesrećni Nusret je udaran i tvrdim predmetom, najverovatnije kocem.

Osumnjičeni su smislili plan kako da Nusreta namame u zamku, likvidiraju i zametnu sve tragove, a policija tek treba da razjasni šta je tačno bila čija uloga. Nusret je dobio poruku od R. H. koja mu je navodno zakazala sastanak.

Nusret Destanović
foto: RINA

U stvari, poruku je sa njenog mobilnog telefona najverovatnije posalo njen bivši suprug, S. Z. Kada je Nusret došao na sastanak, umesto emotivne partnerke sačekali su ga S. Z. njegov rođak E. H. (19). Usledio je brutalni napad, mladić je prvo izudaran kocem, a potom uboden čak 22 puta.

Zločinci su telo žrtve odvezli do jednog napuštenog bunara u mestu Međugorje i bacili ga, a automobil, pošto su pokušali da uklone tragove krvi, pakirali na drugo mesto. U prvom trenutku se učinilio da će im pakleni plan uspeti, jer je prvo započela potraga za Nusretom, koji se vodio kao nestao.

Nusret Destanović
foto: Youtube/sandzakdanas

Međutim, do obrta dolazi dva dana kasnije, kada je 10. februara njegovo masakrirano telo pronađeno. Policija je brzo ušla u trag osumnjičenima i uhapsila dvoje, E. H. zbog pomaganja i ženu R. H. zbog neprijavljivanja krivičnog dela. S. Z. je, u međuvremenu, napusito zemlju. Da on nije mogao da se pomiri sa vezom između njegove bivše supruge R.H. i Nusreta, pokazuju i jezivi snimci razgovora između osumnjičenog za ubistvo i brata žrtve, u kojima S. Z. najavljuje zločin.

Verovatno bi istraga trajala duže da osumnjičeni nisu napravili veliku grešku koja je dovela policiju na njihov trag. Naime, tinejdžer E. H. je imao zadatak da odveze automobil nesrećnog Nusreta, a kada je to uradio napravio je veliku grešku, pozvao je telefonom oca S. Z.. i rekao mu da je vozilo kod njega. Čovek je slutio da nešto nije u redu i uradio je nešto što „zaverenici“ nisu očekivali.

„Rođak E: H. mi je javio da je moj sin doveo sporni Nusretov automobil kod njega. Odmah sam krenuo do E. H. i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklevao da sarađujem s policijom. Verovatno je moj sin dovezao taj auto nakon izvršenog zločina. Odmah sam upalio automobil i otišao do E. H., gde smo odmah pozvali patrolu saobraćajne policije. Dežurni saobraćajci, u koordinaciji s nama, utvrdili su čije je vozilo. Ta patrola saobraćajne policije bila je izuzetno profesionalna i operativna. Nakon toga, lično sam otišao i doveo dežurne inspektore da preuzmu dalju istragu“, naveo je otac osumnjičenog za lokalne medije.

(Kurir.rs, Nova)

Bonus video:

00:57

KOLIKO JE BITNA I ODGOVORNA ULOGA FORENZIČARA? Ristić nema dilemu: Ne postoji savršen zločin, već samo loše odrađena istraga!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track