"VELJKO I JA SMO SE MASKIRALI SLAMNATIM ŠEŠIRIMA I TRAŽILI KOŽARA PO PLAŽAMA": Svedok-saradnik otkrio detalje o ubistvu na Krfu!
Alan Kožar ubijen na Krfu, Foto: MUP RS

istraga

"VELJKO I JA SMO SE MASKIRALI SLAMNATIM ŠEŠIRIMA I TRAŽILI KOŽARA PO PLAŽAMA": Svedok-saradnik otkrio detalje o ubistvu na Krfu!

Crna Hronika -

Nikola Spasojević je pred sudom isprićao da su on i Belivuk sa ženama otišli u Grčku i tražili Alana Kožara prerušeni sa slamnatim šeširima, dok su one ležale na plaži

Srpsko pravođu zatražiće izručenje osumnjičenih pripadnika kriminalne grupe koji su uhapšeni u Španiji i Bosni i Hercegovini, kako bi se postupak protiv njih zbog sumnje da su učestvovali u likvidacijama škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini u januaru 2020. kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu iste godine vodio pred domaćim pravosuđem.

Podsetimo, u Španiji su lisice stavljene Milinku Brašnjoviću i Marku Stankoviću, zvanom Jaguar dok je u pritvoru u Bosni i Hercegovini Dušan Jovanović Giba.

Belivuk, Spasojević i Marko Miljković
Belivuk, Spasojević i Marko Miljkovićfoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Nemanja Nikolić

- Posle saslušanja šestoro osumnjičenih, koji su uhapšeni u Srbiji a među kojima je i jedna žena, Nataša Dedić, sudija za prethodni postupak odlučiće da li će im odrediti pritvor - kaže izvor Kurira.

Kao svedoci tokom istrage, kako dodaje, najverovatnije će biti saslušani i svedoci saradnici koji su već o ubistvima u Atini i na Krfu na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka. Podasetimo, svedok saradnik Nikola Spasojević, koji je kum optuženog Marka Miljkovića tokom suđenja je detaljn priznao svoju ulogu u zločinima u Grčkoj.

- Posebno je šokantno to što je ispričao da su tokom pripremanja ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu sa sobom poveli i žene. Dok su on i Belivuk maskirani tražili plažu na kojoj se sunčaju "škaljarci", Bojana Belivuk i Spasojevićeva tadašnja devojka, uživale su na letovanju - podseća sagovornik Kurira. Spasojević je, podsetimo, detaljno govorio o tome kako ga je Belivuk kontaktirao preko aplikacije Skaj i pitao ga da li bi sa tadašnjom devojkom došao na letovanje u Grčku.

- Rekao je da mi treba da obavimo neki poslić. Krenuli smo posle par dana, a Miljković mi je dao fotoaparat "nikon" koji sam poneo. Kad smo ušli u Grčku javili su mi da dodemo u mesto Nikiti - ispričao je svedok-saradnik, navodeći da ga je tamo sačekao Belivuk.

- Veljko je tamo bio sa suprugom i dvoje dece, imali su apartman do mora, a nama su iznajmili apartman iznad. Veljko je rekao da treba da idemo da nađemo neku lokaciju, poneli smo fotoaparat, prerušili smo se, ja sam obukao lanenu košulju i slamneni šešir, Veljko je isto nosio šešir - opisao je Spasojević kako su po Grckoj tražili lokaciju na kojoj se skrivaju Alan Kožar i Damir Hadžic, jedni od najbitnijih ljudi u škaljarskom klanu.

Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni u Atini
Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni u Atinifoto: Privatna arhiva, Printscreen

Atina

Lajv prenos likvidacije

Svedok saradnik Nikola Spasojević svedočio je i o ubistvu u Atini, i potvrdio da su izvršioci bili Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjović. On je ispričao i da su uživo pratili ubistvo u Atini.

- Bio je lajv prenos. Lainovič je pisao kako kreću, kako stižu tamo, a Lainović i Brašnjović su se javili kada su završili. Prvo nisu znali da su stvarno ubili Dedovića i Stamatovića, jer je na grčkoj televiziji išao kairon da su ubijena dva ruska državljana, ali je posle 10 minuta dobio potvrdu od nekog - ispričao je detalje zločina svedok-saradnik i dodao da su mu rekli "da je Dedoviću prosut mozak u supu", kao i da je njega ubio Brašnjovic, dok je u Stamatovića pucao Lainović.

Istražitelji su na osnovu presretnute Skaj komunikacije utvrdili da je kavčanin Ratko Živković, koji je takođe obuhvaćen krivičnom prijavom ali se nalazi u bekstvu, u međuvremenu stupio u kontakt sa Kožarom i zadobio njegovo poverenje tako što mu je otkrio da su ubice iz Atine Ljubomir Lainović i Milinko Brašnjović i ponudio se da ih likvidira. Kožar mu je poverovao i redovno mu slao slike iz Grčke.

- Bili smo i dalje tamo, otišli smo porodično na ručak i Veljko je preko bukinga tražio neku kuću. Tako je i našao. Uporedio je slike koje je dobio na Skaj, i tu kuću koju je našao na bukingu. Radovao se, tada sam i saznao da je jurio Alana Kožara i da treba da ga likvidiraju - ispričao je Miljkovicev kum, navodeći da su on i Belivuk "citroenom" krenuli na Krf.

Međutim, kako je naveo, iako su otišli na Krf odustali su od učešća u ubistvu, ali da je on kasnije egzekutore, Dušana Jovanovića i još dvojicu po Belivukovom nalogu pokupio u Solunu.

Bonus video:

05:39

JOVAN VUKOTIĆ TREBALO DA BUDE SVEDOK SARADNIK Marković: Ovako su iskoristili suprugu da bi ga LIKVIDIRALI! Pomenut i Abazović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja