POLICAJAC U NIŠU UKRAO 272 PIŠTOLJA: Uhapšen u Crnoj Gori, određen mu pritvor NOVI DETALJI
Foto: Shutterstock

POLICAJAC U NIŠU UKRAO 272 PIŠTOLJA: Uhapšen u Crnoj Gori, određen mu pritvor NOVI DETALJI

Crna Hronika -

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala Crne Gore juče su u Podgorici realizovali međunarodnu ciljanu potragu i uhapsili službenika MUP-a Republike Srbije D.M. (37), državljanina te zemlje, saopšteno je iz Uprave policije CG (UP).

- D.M. se potražuje na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol Beograd radi krivičnog gonjenja zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija - navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Kako su kazali iz UP, njemu je od strane sudije za istragu Višeg suda u Podgorici određen ekstradicioni pritvor.

- Sledi komunikacija nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Republike Srbije - zaključuju iz Uprave policije.

Kako je saopštio MUP Srbije, D. M. je uhapšen zbog sumnje da je otuđio više komada oružja i municije iz PU u Nišu. Sektor unutrašnje kontrole podneo je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, protiv osumnjičenog D. M. krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je D. M. otuđio 272 pištolja koja su građani nakon majskih masakra predavali policiji.

Bonus video:

02:50

PRIŠTINI ISPORUČUJU ORUŽJE KOJIM SNABEDEVAJU I UKRAJINU! Drecun naveo spisak RAZRARAJUĆE ARTILJERIJE koje stiže od SAD i Turske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track