OPSADNO STANJE U SPLITU! Ubica "škaljarca" na Zrću pre mesec dana gutao žilete, a sad ZBOG OVOG BLOKIRAN DEO GRADA
Foto: BETA Zvonko Kučelin, YouTube/Zadarski. hr

OPSADNO STANJE U SPLITU! Ubica "škaljarca" na Zrću pre mesec dana gutao žilete, a sad ZBOG OVOG BLOKIRAN DEO GRADA

Crna Hronika -

Prošle nedelje usledilo je opsadno stanje kada je u splitskom zatvoru došla pošta za Kragujevčanina Duška Tanaskovića (30) koji se sumnjiči da je ubio Gorana Vlaovića (39), visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" u avgustu 2022. na Pagu.

Prema navodima Slobodne Dalmacije, Tanaskoviću je stigla diplomatska pošta iz Crne Gore. Preuzimanje pošte pratile su ozbiljne mere obezbeđenja, brojne policijske snage bile su na ulicama, a saobraćaj je u tom delu bio zatvoren. Podsetimo, Tanasković se tereti za ubistvo Vlaovića kog je 25. avgusta 2022. ubio nasred ulice naočigled brojnih prolaznika na Zrću, dok je bio u društvu manekenke Dragane Banić.

velike mere obezbeđenja, duško tanasković
velike mere obezbeđenja, duško tanaskovićfoto: SLOBODNA DALMACIJA/Zadarski.hr, BETA Zvonko Kučelin

- Opsadno stanje bilo je zbog Tanaskovića koji je išao da preuzme dokument poslat diplomatskim putem iz Crne Gore. Naime, on je zbog toga morao da doće do Opštinskog suda u Splitu, i iz tog razloga je saobraćaj i ceo kraj bio blokiran - prenosi RTCG, navode Slobodne Dalmacije i dodaju da su ulicu blokirala tri tamna kombija i veliki broj pripadnika interventne policije sa dugim cevima u rukama.

- Tanasković nije samo još jedan zatvorenik, već predstavlja sigurnosni rizik, jasno je posebno policijsko postupanje i zabrinutost prolaznika - navode oni.

Duško Tanasković je u januaru napravio haos u splitskom zatvoru jer je progutao žilet i na taj način je imao plan da pobegne, navodno to je uradio iz straha jer se plaši da će "škaljarci" da ga ubiju.

goran vlaović ubijen naočigled brojnih prolaznika
goran vlaović ubijen naočigled brojnih prolaznikafoto: Printscreen

Podsetimo, Kragujevčanin u splitskom zatvoru čeka kraj suđenja i presudu za brutalnu egzekuciju na Zrću, gde je kobnog dana oko šest sati ujutru ipsred kluba "Noa" nakon celonoćnog provoda prišao iz zasede i iz neposredne blizine ispalio hitac u vrat "škaljarcu".

- Vlaović je pao kao pokošen, ležao je u lokvi krvi dok su šokirani prolaznici pokušavali da mu pomognu. Tanasković se potom udaljio, ali se ubrzo vratio i overio Vlaovića. Rekao mu je nekoliko reči, hladnokrvno ga pogledao i pljunuo pored njega. Tada je uhapšen i od tada se nalazi u splitskom zatvoru - piše RTCG navode Slobodne Dalmacije.

Kako su nakon ubistva pisali loklani mediji, prve informacije tada su bile da je Vlaovićevo ubistvo naručio vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i za to je platio 50.000 evra.

- Tanskovića traži i Crna Gora koja je od Hrvatske tražila njegovo izručenje, zbog sumnje da je dva meseca pre ubistva Vlaovića na Pagu, učestvovao u ubistvu Milića Minje Šakovića u Budvi - podseća izvor.

Bonus video:

01:44

KRIMINOLOZI: Kriminalni klanovi bore se za prevlast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track